Корумпована «антикорупція»

Корумпована «антикорупція»

Поширення корупції у вищих ешелонах влади набирає загрозливих форм, вважає Президент Віктор Ющенко. Учора на нараді з питань боротьби з корупцією, критикуючи силовиків за недостатню боротьбу з цим явищем, глава держави зізнався, що не жалкує про розпуск парламенту рік тому, бо Рада була просякнута політичною корупцією. Водночас Президент розчарований тим, що корупція так і не зникла з ВР. «Корупція ще більше квітне в парламенті й поза ним, — обурюється Ющенко. — Нині тільки ледачий не розповідає анекдоти, скільки коштує місце у [виборчому] списку тієї чи іншої політичної сили як до парламенту, так і до місцевих рад».

«Витерти» Шибу

«Витерти» Шибу

Сьогодні в Луцьку відбудеться засідання міської ради, на якому мер міста Богдан Шиба спробує легітимізувати скандальний договір продажу земельної ділянки в самісінькому центрі міста. Як уже повідомляла «УМ», ділянку площею 3 га було продано з аукціону за 30 млн. 400 тис. грн. Можна було б порадіти за те, що місту пощастило продати землю за непогану ціну. Але згодом виявилося, що мерія зобов’язалась на отримані кошти облаштувати інфраструктуру проданої ділянки, іншими словами — компенсувати частину затрат покупця.

«МЕРці» шикуються у чергу

«МЕРці» шикуються у чергу

Відучора Територіальна виборча комісія припинила приймати документи на реєстрацію від бажаючих узяти участь у дострокових виборах мера Києва. Тепер протягом п’яти днів ТВК вирішуватиме, відмовити пошукачам чи включити їх у загальний список претендентів. Рішення станом на середину вчорашнього дня прийнято щодо 18 кандидатур, зокрема щодо екс–мера Києва Леоніда Черновецького, висуванця БЮТ Олександра Турчинова, боксера Віталія Кличка, представника Блоку Литвина Віктора Пилипишина.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Списи довкола Президента

Списи довкола Президента

«Коаліція демократичних сил пропрацює у такому форматі до останнього дня існування Верховної Ради шостого скликання». Цю фразу в розмовах із «УМ» учора переконано повторив не один «нашоукраїнець» і БЮТівець. Дати впевнену відповідь на запитання, як довго існуватиме сама ВР VI скликання, не наважився жоден. Привид розпуску знову завитав під куполом, і хоча обриси його поки що більш ніж примарні, у законодавчому органі відчувається напруга й неспокій. Утім «на люди» парламентарії намагаються демонструвати цілком протилежне: опозиція традиційно сипле іронічними шпильками в бік коаліції й переконує, що в разі чого завжди готова до дострокових виборів; коаліція намагається демонструвати впевненість у завтрашньому дні і своїй непорушності. Та вже з того, з яким полегшенням зітхнули «більшовики», коли після спроби спікера поставити на голосування внесення до порядку денного питання про оголошення дострокових виборів у Харкові «регіонали» заблокували трибуну, було очевидно: у коаліції таки щось негаразд.

«БЮТ наполягає: Україна повинна бути парламентською республікою»

«БЮТ наполягає: Україна повинна бути парламентською республікою»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

— На засіданні обговорювалося кілька питань, які сьогодні є для більшості нагальними: конституційний процес, спільна діяльність коаліції (в тому числі в уряді) і листування між секретаріатом Президента та Кабміном, тобто фактично всередині коаліції, каже молодий нардеп і юрист. — Головного результату ми досягли: зібрались і почули одне одного. І, зрештою, домовилися, що, по-перше, коаліція проголосує за проведення виборів мера Києва у два тури. А по-друге, буде припинено листування із вказівками, хто що неправильно зробив. Сварки і примирення є в будь-якій родині, тому це нормально. Думаю, після вчорашньої відвертої розмови ситуація трохи заспокоїться.

Політики з пелюсток

Політики з пелюсток

Хтось в уяві квіткарів стає букетом лілій з одурманюючим запахом, а для когось обирають претензійні квіти, поєднуючи їх із «промовистими» рослинами. На думку флористів, кожну людську особистість цілком можливо розкрити за допомогою квітів, і політики — не виняток. Хто якого кольору і як пахне, спробували з’ясувати вчора українські квіткарі в рамках проекту «Портрет політика мовою квітів». Перформенс, протегований дружиною Анатолія Кінаха Мариною, став частиною ІІІ Міжнародної виставки квіткового бізнесу, садівництва, ландшафтного дизайну та флористики.

Всі статті рубрики