«МЕРці» шикуються у чергу

16.04.2008

Відучора Територіальна виборча комісія припинила приймати документи на реєстрацію від бажаючих узяти участь у дострокових виборах мера Києва. Тепер протягом п’яти днів ТВК вирішуватиме, відмовити пошукачам чи включити їх у загальний список претендентів. Рішення станом на середину вчорашнього дня прийнято щодо 18 кандидатур, зокрема щодо екс–мера Києва Леоніда Черновецького, висуванця БЮТ Олександра Турчинова, боксера Віталія Кличка, представника Блоку Литвина Віктора Пилипишина.

Загалом, підсумувала голова київського тервиборчкому Галина Білик, до ТВК із проханням видати підписні листи зверталися 150 осіб, кількість же партій і блоків, що виявили бажання балотуватись до Київради, обмежилась шістьма десятками. До 20 квітня ТВК сформулює свій вердикт по всіх кандидатах і оголосить список претендентів.

Ситуація з надмірною кількістю бажаючих стати мером Києва цього року просто анекдотична. Навіть якщо взяти до уваги випробувану технологію включення у списки технічних кандидатів. Утім не факт, що всі «екзоти» пройдуть сито ТВК й опиняться у бюлетені.

Зокрема, вже зараз дехто з серйозних (хоч і непрохідних) політиків має клопіт із неправильно оформленими документами, через які вони отримали відмову в реєстрації. Самовисуванець Микола Катеринчук не додав до заяви про балотування згоду на оприлюднення автобіографічних даних, а також не скріпив папери особистим підписом. На виправлення цієї та подібних помилок у кандидатів ще є п’ять днів, зауважила Галина Білик.