Політики з пелюсток

16.04.2008

Хтось в уяві квіткарів стає букетом лілій з одурманюючим запахом, а для когось обирають претензійні квіти, поєднуючи їх із «промовистими» рослинами. На думку флористів, кожну людську особистість цілком можливо розкрити за допомогою квітів, і політики — не виняток. Хто якого кольору і як пахне, спробували з’ясувати вчора українські квіткарі в рамках проекту «Портрет політика мовою квітів». Перформенс, протегований дружиною Анатолія Кінаха Мариною, став частиною ІІІ Міжнародної виставки квіткового бізнесу, садівництва, ландшафтного дизайну та флористики.

Як розповіла «УМ» президент Союзу квіткарів України Ірина Слободянюк, перетворити на квіти вирішили трьох політиків (чи тільки троє на це пристали). Букет Ганни Герман складався із жовтогарячих стреліцій. Ці квіти є символом яскравої, цілеспрямованої особистості. Також у композиції була орхідея «Ванда» фіолетового кольору, що є символом сексуальності й жіночності.

Замість Миколи Катеринчука прийшла його дружина Анастасія. На думку пані Слободянюк, саме Катеринчукові дісталася найоригінальніша робота — у вигляді смолоскипа. «Основу квіткової композиції тут складали низькопосаджені темні троянди, — розповідає президент Союзу квіткарів. — Факел, символ переможця, продовжувався шлейфом квітів, мов полум’ям. У композиції відчувалися чоловічі акценти».

А от для «регіонала» Анатолія Кінаха флористи створили композицію з тих самих квітів, що й його колезі Ганні Герман, — стреліцій. Це був вертикальний портрет із вкрапленнями синіх дельфініумів, а також біло–синіх гортензій. Як виявилося, це не партійні кольори «Регіонів», а, за словами професійної квіткарки, «символ такої підтягнутості, органічності Кінаха».