Привід для веселощів

Привід для веселощів

Учора парламент заслуховував звіт Прем’єр–міністра про діяльність уряду — планові «відповіді на запитання». Народні депутати не потурбували Юлію Тимошенко гострими питаннями. Може, через те, що п’ятниця, а може, через те, що всі цифри вже озвучувалися раніше. Наприкінці виступу перед депутатами Тимошенко поставила крапку: «Коротше, уряд за три місяці зробив неможливе, просто дайте йому працювати!» — і захіхікала. Депутати з БЮТ підіграли лідеру і влаштували овації стоячи. «Могла би й «Наша Україна» піднятися, — засміялася Тимошенко. — Це я жартую».

Вісім на дев’ять

Вісім на дев’ять

Про причину позапланового зібрання уряду «УМ» уже повідомляла — Президент призупинив дію урядової постанови від 27 лютого про порядок проведення земельних аукціонів, чітко аргументуючи таке рішення тим, що ця процедура має бути затверджена відповідним законом. Глава держави не проти аукціонів і прозорості, але він проти створення у цій царині «Тендерної палати № 2» — Державного агентства земельних ресурсів як єдиного організатора аукціонів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Коаліція колеться. Наразі шпильками

Коаліція колеться. Наразі шпильками

Найгостріша заява Балоги на адресу Тимошенко за останній час: глава секретаріату Президента запідозрив Прем’єр–міністра в тому, що вона стала на шлях руйнування парламентської більшості та конфлікту з Президентом. На цю думку Віктора Балогу наштовхнули урядова постанова про земельні аукціони та спільна ініціатива БЮТ і ПР створити парламентську конституційну комісію.

Час єднання настав

Час єднання настав

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Україна неухильно наближається до двопартійної системи. Неозброєним оком помітно, що цей процес інспірується штучно, бо про таку ймовірність першими заговорили спритні експерти, заангажовані на мегаполітпроекти. Як свідчать результати дочасних виборів (а це найточніша соціологія), національної потреби у двопартійності немає. Зате в когорти тих, що успішно провели операцію «первинне накопичення капіталу», — є. Сьогодні їм у першу чергу потрібен захист, спокій та стабільність, а отже — влада. Саме вони готові, умовно розділившись на дві команди та одягши майки двох різних кольорів, ганяти м’яча з однієї половини поля на іншу. Прикметно, що у виграші будуть усі: і ті, що у владі, і ті , що в опозиції. Хто ж сумнівається, нехай прочитає діючу редакцію Закону «Про Кабмін», чи Закон «Про опозицію», прийнятий у першому читанні.

Всі статті рубрики