Генерали просять війни

Генерали просять війни

Учора Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк попросив уряд, Міноборони та МЗС надати належну реакцію на заяви начальника Генштабу РФ Юрія Балуєвського. Напередодні цей генерал сказав, що Росія «буде змушена для забезпечення своєї безпеки вжити заходи військового й іншого характеру», якщо Україна та Грузія вступлять у НАТО. «Така заява є дещо іншим, ніж попередня політична і дипломатична риторика», — застеріг Яценюк із трибуни ВР.

Комуністи вже без архіву

Комуністи вже без архіву

10 квітня Кабмін звільнив із посади голови Держкомархіву Ольгу Гінзбург. Член Компартії, пані Гінзбург залишалася чи не єдиним реліктом попереднього уряду на важливій державній посаді. Упродовж півтора року «хазяйка історичної пам’яті» зробила чимало важливих для однопартійців речей, зокрема, напористо заперечувала факт штучного голоду–геноциду 1932–33 років і перешкоджала публікації архівних документів про комуністичні репресії і визвольний рух українців. В інтерв’ю одному з телеканалів Гінзбург заявила, що має намір засекретити архівні документи, пов’язані зі злочинами комуністичної влади, мовляв, повернення історичної пам’яті «може нашкодити нащадкам».

Обійшлися без Церетелі!

Обійшлися без Церетелі!

За повідомленням деяких ЗМІ, створити композицію взялися російські скульптори майстерні неоднозначного архітектора Зураба Церетелі. Однак у Харківській ОДА цю інформацію спростували, запевнивши, що виготовляти монумент буде харківський архітектор Олександр Рідний. Підтвердив свою участь у проекті в коментарі «УМ» і сам митець.

На Донеччині зробили своєрідний «перепис педофілів»

На Донеччині зробили своєрідний «перепис педофілів»

Правоохоронці Донеччини не припиняють пошуків молодого чоловіка, якого підозрюють у скоєнні 15 злочинів стосовно неповнолітніх. Його фотороботом обклеєні тутешні навчальні та дошкільні заклади. «Зрушення в цій справі є, проте досі залишається багато нез’ясованого», — зізнався на зустрічі з журналістами начальник облуправління міліції Микола Куп’янський.

Вільні «без інциденту»

Вільні «без інциденту»

30 заручників, серед яких одна українка, котрих уже тиждень утримували пірати на захопленій біля берегів Сомалі люкс–яхті Ponnant, нарешті звільнили. Про це сказано в заяві президента Франції Ніколя Саркозі. «Звільнення є наслідком переговорів із захопниками», передає слова власного джерела, наближеного до переговорів, французька газета «Фігаро».

На конях до уряду

На конях до уряду

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Акція протесту відбулася під гаслом «Зупинимо енергетичний прорив!». До будинку Кабміну прибули сотні фермерів із різних куточків країни. Вони протестували проти росту цін на енергоресурси. Основні вимоги пікетувальників — дотації для малих та середніх сільгоспвиробників та контроль за цінами на дизельне пальне, адже їх зростання зриває посівну і загрожує неврожаєм.

Війна з мерцями

Війна з мерцями

В селищі Чистеньке під Сім­ферополем у ніч із четверга на п’ятницю невідомі розгромили мусульманський цвинтар. За попередніми даними, зловмисники розбили приблизно 40 надгробків. «Загальну кількість пошкоджених могил наразі підраховуємо», — розповіла «УМ» прес–секретар Меджлісу кримськотатарського народу Лілія Муслімова.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Я її на шматки порубаю!

Я її на шматки порубаю!

Справжній бойовик розігрався позавчора близь­ко 19–ї в одній із багатоповерхівок Кіровського району Донецька. Як повідомили «УМ» у міськуправлінні міліції Донецька, саме тут тричі судимий чоловік влаштував п’яний дебош, під час якого поранив ножем свого літнього батька, а потім захопив у заручники двох доньок сусідки. Звільняючи дівчаток, міліція застрелила бузувіра.

Релікта спроваджують на пенсію

Релікта спроваджують на пенсію

Віктор Ющенко усунув Віктора Скопенка з посади ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Про це йдеться в указі від 10 квітня, розміщеному на офіційному сайті Президента: глава держави скасував указ від 12 січня 2000 року «Про призначення Віктора Скопенка ректором КНУ імені Тараса Шевченка».

Всі статті рубрики