Усім по «цифрі»

Усім по «цифрі»

2 квітня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення підбила підсумки конкурсу на цифрове мовлення. Серед 41 учасника експерти обрали 10 переможців, які вже невдовзі вестимуть цифрове мовлення на 8 частотах. «Конкурс складався з кількох номінацій, — розповідає «УМ» голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Віталій Шевченко. — Це культурно–мистецька програма, дитяча, пізнавальна, гумористична, програма кіно та телесеріал і спеціальна номінація «оригінальний проект».

АнтиНАТО співає завзято

АнтиНАТО співає завзято

Учора кияни знову мали прикрості з пересуванням по місту. Цього разу — не через Буша, хоча причина — десь близько, в районі Північноатлантичного альянсу. АнтиНАТОвські настрої Партії регіонів спонукали членів цієї політичної сили покласти свої месиджі на музику. Тож у центрі столиці, на Майдані незалежності, відбулися мітинг і концерт на тему напрямку, в якому мусить рухатися Україна. На мітингу НАТО ганьбив Янукович, і через таку поважну програму заходів рух на Хрещатику було частково перекрито.

Місту Лева — звіринець

Місту Лева — звіринець

Завтра у Львові — громадські слухання. Місцеві мешканці обговорюватимуть важливе питання: створювати у Львові зоопарк чи відмовитися від такого задуму. «Львів — велике історичне місто, яке приваблює туристів, і було б добре, якщо б воно мало ще й зоопарк. Адже звіринець — це свого роду заклад освіти, де мешканці й гості міста зможуть більше дізнаватися про життя диких тварин та гарно проводити вільний час, — розповів кореспонденту «УМ» виконуючий обов’язки заступника начальника управління екології та благоустрою Львівської міськради Михайло Казимир.

Смерть через сварку

Смерть через сварку

У середу ввечері у Київській області під потяг потрапило троє людей. «О 17.05 в селищі Калинівка Васильківського району Київщини на залізничній станції «Васильків–1» Південно–західної залізниці швидким пасажирським потягом №157 «Київ — Могилів–Подільський» були смертельно травмовані двоє чоловіків 1980 і 1982 років народження та двадцятисемирічна жінка», — розповів «УМ» начальник прес–служби Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Ігор Кроль.

Не сміти — козликом станеш!

Не сміти — козликом станеш!

Напередодні Великодня, коли кожна порядна господиня обмітає всі кути у своїй оселі, очільники Львова також вирішили навести лад у рідному місті. Ще кілька тижнів тому мер Андрій Садовий підписав спеціальне розпорядження щодо проведення загальноміської толоки. Найбільшою «брудною» проблемою для міста є парки, лісопарки та зелені зони. 23 зелених об’єкти місцеві мешканці та численні гості перетворили на великий смітник. На жаль, дорослі львів’яни не поспішають прибирати велику територію, натомість школярі самі приходять під поріг міськради й пропонують свої послуги.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Помер найстаріший письменник України

Помер найстаріший письменник України

1 квітня не стало найстарішого члена Національної Спілки письменників України, хустянина Олександра Сливки. Його творчість стала відомою лише після здобуття незалежності, коли вийшов друком роман «Широке», оповідання та п’єси. До того на ім’я Олександра Сливки було накладено табу. А все через горезвісний «український буржуазний націоналізм».

Всі статті рубрики