РАХУНКОВА ПАЛАТА

04.04.2008

34,7 мільярда кубометрів

газу становив транзит «блакитного палива» в країни Європи територією нашої держави, що на 30 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року, і є рекордом за всю історію існування газотранспортної системи. Натомість обсяг транзиту «блакитного палива» до країн СНД залишився на попередньому рівні й становив 1 мільярд кубометрів. А обсяг транспортування українським споживачам зріс до 22,2 мільярда, що на 6,7% більше, ніж у 2007 році.

2,1 мільярда гривень

отримає Міністерство оборони України з держбюджету замість необхідних 7,5 мільярда. Саме настільки, за словами очільника обронного відомства Юрія Єханурова, має намір у проекті змін до державного бюджету збільшити фінансування армії Кабінет Міністрів. Підбиваючи підсумки роботи відомства за 100 днів, міністр також зазначив, що ці кошти будуть спрямовані на вирішення питання харчування військовослужбовців–контрактників, їх грошового утримання та закупівлю новітніх систем зв’язку.

140 мільйонів доларів

надасть нашій державі Світовий банк на модернізацію систем водопостачання. За словами міністра з питань житлово–комунального господарства Олексія Кучеренка, відомство забезпечить повний контроль за цільовим використанням коштів, однак зазначив, що навіть цих грошей мало. Відтак міністерство вже розпочало підготовку підприємств теплопостачання до інвестицій і протягом року має намір підготувати схеми теплопостачання у всіх населених пунктах, забезпечивши у тарифах інвестиційну складову за рахунок зниження енерговитрат.

490 тисяч тонн

м’яса всіх видів у живій вазі виробила Україна протягом січня–лютого поточного року, що на 6,9 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року. Водночас, за даними Державного комітету статистики, за цей же час на 2,5% до 1 мільйона 203,8 тисячі тонн скоротилося виробництво молока. Окрім того, на 0,7% зросло виробництво яєць — до 1 мільярда 969 мільйонів штук.

60 телефонних «терористів»

викрила протягом минулого року Служба безпеки України у взаємодії з органами міліції. За даними СБУ, найчастіше анонімні повідомлення виявлялися невдалим жартом підлітків або нерозважливими вчинками людини, яка має життєві проблеми. Як відомо, чинне законодавство передбачає за подібні жарти штраф від 8,5 до 17 тисяч гривень, арешт терміном від шести місяців до п’яти років.

60 відсотків

отруєнь серед українських дітей спричинені алкоголем. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Василь Князевич. За його словами, ще 20% отруєнь пов’язані з токсичними речовинами. Міністр також наголосив, що, на відміну від цивілізованих країн світу, Україна і досі не має необхідних основ законодавства, щоб припинити ці тривожні процеси.

14,4 відсотка

становить рентабельність сільського господарства у 2007 році. За інформацією Асоціації Українського клубу аграрного бізнесу, у рослинництві цей показник сягнув позначки 32,1%, а у тваринництві, навпаки, знизився до 13,3%. Водночас значно кращий показник рентабельності минулого року досягнуто у виробництві зернових культур (27,9%) і соняшнику (74,9%). Що цікаво, як свідчить статистика, минулого року збитків зазнали не лише виробники свинини та яловичини, а й птиці — мінус 18%.

0,9 відсотка —

саме настільки в середньому знизилася вартість нафтопродуктів в Україні протягом минулого тижня. За даними консалтингової компанії Ukrainian Petroleum Consultants, вартість бензину марки А–76 зменшилася на 0,8% — з 5,32 грн./літр до 5,28 грн./літр, А–92 на 1,1% — з 5,58 грн./літр до 5,52 грн./літр, А–95 на 0,7% — з 5,80 грн./літр до 5,76 грн./літр, дизельного пального на 1% — з 5,80грн./літр до 5,74 грн./літр.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>