Едуардові міфи

Едуардові міфи

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Розуміючи, що над ними завис «дамоклів меч звільнення», останні уламки старої влади зі шкіри пнуться, намагаючись довести успішність свого керівництва. А ну ж пронесе? Серед таких любителів повихвалятися власними досягненнями — й голова Держтелерадіо України Едуард Прутнік. У прес–релізі, розповсюдженому після підсумкової колегії відомства і надрукованому в деяких газетах (очевидно ж, за бюджетні кошти), Прутнік самозакохано розповідає про грандіозні зміни у телепросторі держави й, особливо, книговиданні. Зокрема, розхвалюються успіхи підвідомчої ДАК «Укрвидавполіграфія».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

План навалу

План навалу

Парламент заблокований і паралізований не просто так — у цьому зацікавлена не лише Партія регіонів, а й, значною мірою, секретаріат Президента. Ініціатива в політичній ситуації, що склалася, належить не уряду, і тим більше — не парламенту, а саме Банковій. І партія «Народний союз «Наша Україна» (основа фракції блоку «НУНС») «посипалася» саме зараз також невипадково: вихід із лав НСНУ сімки неостанніх партійців та заяви про створення нової політичної сили «під Президента» — елемент багатоходової комбінації.
Наведені твердження вже стали очевидними для політологів, політичних гравців різного штибу, і не лише їх. Залишається тільки з’ясувати, яка саме комбінація має розігруватися.
Схоже, ще два–три тижні тому навіть «круп’є» нашого політичного казино не мали чіткої відповіді на це запитання. Але нарешті мета «менеджменту» Банкової прояснюється: ще одні дострокові парламентські вибори, бажано паралельні з президентськими, а головне — конституційна реформа. Є думка, що саме такий «пакет» акцій загальнодержавного масштабу — чи одночасних, чи трохи розділених у часі — міг би трохи розплутати клубок суперечностей у нинішній владі, змінити конфігурацію більшості й меншості в парламенті, а заодно вирішити питання переобрання Віктора Ющенка на другий президентський термін. Гра ва–банк? Авжеж. Але ж кажуть: хто не ризикує, той не п’є шампанського.

Рада європейської безпеки

Рада європейської безпеки

Україна найближчим часом планує виступити з ініціативою внесення змін у Договір про європейську безпеку. «Новий порядок в Європі (йдеться про оголошення незалежності Косова. — Авт.) вимагає і нових ініціатив за новим договором про європейську безпеку. Україна здатна і найближчим часом може висловити таку ініціативу», — повідомила на вчорашньому брифінгу секретар Ради національної безпеки та оборони Раїса Богатирьова. Вона додала, що ініціативи України стосовно договору й стануть офіційною реакцією Києва на незалежність Косова.

Всі статті рубрики