НОВИНИ ПЛЮС

27.02.2008

Піар на Балозі

Народний депутат–комуніст Спиридон Кілінкаров зареєстрував у Верховній Раді проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії щодо розслідування противоправних діянь із боку голови секретаріату Президента Віктора Балоги та першого заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Івана Балоги. Зокрема, йдеться про «розкрадання держмайна» шляхом відчуження керівництвом міста Мукачева 29 грудня 2007 року земельних ділянок і будинків колишніх військових містечок. Кілінкаров стверджує, що ці ділянки відчужені на користь підприємства дружини Віктора Балоги Оксани та Марини Петьовки.

У відповідь депутат від фракції «Наша Україна — Народна самооборона» Геннадій Москаль в інтерв’ю агентству «Інтерфакс–Україна» зауважив, що цей проект постанови можна розцінювати як піар. «З таким же успіхом можна зареєструвати проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування діяльності Джорджа Буша», — констатував Москаль, наголосивши, що перш ніж потрапити до сесійної зали, документ повинен отримати оцінку профільного комітету.

Яценюк розповів Європі про «робочий процес» у ВР

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк заспокоїв Європу, запевнивши, що в Україні немає парламентської кризи. Про це спікер українського парламенту заявив учора в Брюсселі під час зустрічі з президентом Європарламенту Хансом–Гертом Пьоттерінгом. «Це звичайний робочий процес, який спрямовано на захист демократії», — охарактеризував Яценюк ситуацію в Раді. Також у ході дводенного візиту до Брюсселя заплановані зустрічі Голови ВР із лідером фракції Європейської народної партії у Європарламенті Жозефом Доулем, керівником Комітету у закордонних справах Європарламенту Яцеком Саріуш–Вольським, віце–президентом Європарламенту Мареком Сівецом, іншими високопосадовцями європейських інституцій.

Мороз єднається з Медведчуком без Вітренко

12 квітня в Києві відбудеться позачерговий з’їзд Соціалістичної партії України. Як повідомляє прес–служба СПУ, на порядок денний з’їзду, зокрема, будуть винесені питання «про загрозу згортання демократії в Україні та роль Соцпартії в протидії реакції» та про внесення змін до статуту СПУ. Водночас учасники «Координаційної ради лівих сил» у понеділок домовилися, що СПУ, СДПУ(о) і низка лівих партій готові виробити єдину політичну платформу. Як повідомив соціаліст Леонід Ходаківський, на наступному такому засіданні, можливо, буде обговорюватися проект декларації об’єднання лівих сил. За словами Ходаківського, представники ПСПУ Наталії Вітренко залишили засідання Коордради, не знайшовши спільної точки зору в питанні статусу російської мови. Однак із переговорного процесу ПСПУ не виходить.