Рада європейської безпеки

27.02.2008
Рада європейської безпеки

Секретар РНБО Раїса Богатирьова. (Фото УНІАН.)

Україна найближчим часом планує виступити з ініціативою внесення змін у Договір про європейську безпеку. «Новий порядок в Європі (йдеться про оголошення незалежності Косова. — Авт.) вимагає і нових ініціатив за новим договором про європейську безпеку. Україна здатна і найближчим часом може висловити таку ініціативу», — повідомила на вчорашньому брифінгу секретар Ради національної безпеки та оборони Раїса Богатирьова. Вона додала, що ініціативи України стосовно договору й стануть офіційною реакцією Києва на незалежність Косова.

Секретар РНБО не вдалася до конкретики. Низка чинників вимагає і політичного, і правового опрацьовування, повідомляє УНІАН. «Я не хотіла б говорити про це передчасно», — додала Богатирьова. За словами високопоставленої членкині Партії регіонів, ініціативи розроблять та озвучать після узагальнення правового чинника, принципу співіснування християнського і мусульманського світів, особливостей соціально–економічного розвитку Європи й України, а також національних, історичних і гуманітарних чинників.

Що ж до внутрішньої політики, то Раїса Богатирьова заперечила існування конфлікту між секретаріатом Президента й Радбезом, з одного боку, та урядом — з іншого. «Йдеться не про конфлікти, а про виконання рішень, які є необхідними для реалізації виконавчою гілкою влади», — сказала Богатирьова. Як приклад вона навела рішення РНБО від 1 лютого, яке стосувалося «Нафтогазу України». Те рішення, за словами Богатирьової, урядом ще не виконане. «Ми перебуваємо в постійному діалозі, він непростий, але я переконана, що заради виконання стратегічних питань він (діалог) буде вирішений», — вважає Раїса Василівна. Богатирьова додала, що в уряду були об’єктивні й необ’єктивні причини для невиконання рішення РНБО щодо «Нафтогазу».

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Питання виключення секретаря РНБО Раїси Богатирьовій з Партії регіонів буде розглянуте на весняному з’їзді партії. Політрада ПР не вважає Богатирьову «ні членом політради, ні членом партії», розповів в ефірі радіо «Ера» нардеп Володимир Сівкович.