«Пігулка» з бабусиної скрині

«Пігулка» з бабусиної скрині

Ось уже десять років поспіль студенти Полтавського базового медичного училища уникають вимушених зимових канікул, зумовлених «грипозним» карантином. І це тоді, коли для «сусідів» навчального закладу — шкіл, технікумів, університетів, так само розміщених у центрі міста, — прикрі перерви в навчальному процесі стали не менш звичними, ніж прихід самої зими. Майбутні медики постійно практикуються в лікарнях, де концентрація хворих особливо велика, але якось примудряються не підхоплювати від пацієнтів грипу та застуди.

Швидка медична... увертюра

Швидка медична... увертюра

Тиша і спокій для тих, хто щойно пережив інсульт — зовсім не підходяще лікування. Значно корисніше для них — слухати музику. Вона не тільки покращує настрій, а й прискорює відновлення пам’яті та уваги, повідомляє медичний журнал «Брейн».

Відбийся від хвороб!

Відбийся від хвороб!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Німецькі вчені довели, що людина, яка щодня присвячує зарядці бодай 20 хвилин, хворіє у 5—7 разів рідше, ніж людина, яка відмовляється від фізичної активності. Окрім того, у любителів зарядки на 40 відсотків збільшується працездатність, та й живуть вони в середньому на 5 років довше, повідомляє «Медпортал». Дослідники кажуть, що після тривалого нічного сну оболиво важливо активізувати рух лімфи в організмі. Ця рідина, як і кров, омиває кожен куточок людського тіла, допомагаючи вивести з організму солі важких металів, токсини, мікроби тощо. Якщо вранці ми добре покрутимо усіма суглобами й дамо роботу м’язам, лімфотік прискориться, а водночас — покращиться обмін речовин.

Всі статті рубрики