Золотий акорд

Золотий акорд

Після вдалого спринту, де Оксана Яковлєва фінішувала першою, а Ніна Карасевич третьою, наші біатлоністки забронювали собі непогані шанси й на гонку переслідування. За виконання медальних сподівань дівчата взялися одразу й дуже впевнено. От тільки помінялися місцями «завдяки» двом промахам Оксани, тим часом як Ніна відпрацювала влучно. Захопивши лідерство після першого вогневого рубежу, Карасевич не віддала його й до фінішу, а Яковлєва так само вперто тримала «срібну» позицію. Третьою добігла болгарка Павліна Філіпова, яка, незважаючи на сильний вітер, напрочуд вдало стріляла й піднялася аж із 38–го місця.

Акробатичні польоти над Києвом

Акробатичні польоти над Києвом

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Турнір подібного рівня з біг–ейру (одна з дисциплін сноубордингу) столиця України приймала вперше, проте з паралельного слалому європейські сноубордисти змагаються в Україні ще з 2003 року. Зазначимо, що біг–ейр, на відміну від слалому, не входить до олімпійської програми.

Чемпіонат СНД світового масштабу

Чемпіонат СНД світового масштабу

З часів Мухамеда Алі американці звикли вважати елітний суперважкий дивізіон цариною свого домінування. Якщо періодично хтось і насмілювався кинути виклик боксерам зі США, Форман, Тайсон чи Холіфілд швидко давали йому по макітрі й ставили на місце. Лише з темношкірим британцем Ленноксом Льюїсом представники Нового світу впоратися так і не змогли. Але любити від цього більше не стали й при першій–ліпшій нагоді освистували і вболівали за Ленноксового суперника. Так було влітку 2003 року, коли дуже близько до того, щоб відібрати у Льюїса титул світового короля, підійшов наш Віталій Кличко. І хоча українцеві тоді не вдалося скинути Леннокса з трону, саме цей бій дав британцеві зрозуміти, що час уже йти на пенсію. Ніякі шалені призові не могли звабити уродженця Ямайки відмовитися від тривалої відпустки й спілкування з дітьми та повернутися на ринг – він пішов непереможеним.

Навіщо силачам обережність

Навіщо силачам обережність

Домашній турнір обійшовся без участі прославленої й титулованої Ірини Мерлені. За кілька тижнів до змагань наша олімпійська чемпіонка травмувала коліно, тож за боротьбою спостерігала збоку. Перемога в найлегшій ваговій категорії — до 48 кг — дісталася все–таки українці Марії Стадник, проте захищає вона кольори азербайджанського прапору. Цікаво, що й тренується вона у Львові в одному залі з Мерлені.

Олімпіада почалася в Черкасах

Олімпіада почалася в Черкасах

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Національна федерація надала змаганням гордий статус відбіркових для участі в Олімпійських іграх. Хоча чемпіонат у Черкасах став кваліфікаційним до чемпіонату Європи в Фінляндії, де в квітні й розігруватимуть ліцензії до Пекіна–2008. Адже наразі українські борці–класики здобули перепустку на Ігри всього в одній ваговій категорії: на торішньому чемпіонаті світу в Азербайджані це зробив запоріжанин Олександр Хвощ у вазі до 66 кг.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Справа на п’ять мільйонів

Справа на п’ять мільйонів

Розставатися з чемпіонськими титулами не люблять не лише спортсмени, а й промоутери та організації, котрі за ними стоять. Тому двобої за об’єднання титулів за різними версіями в професіональному боксі трапляються дуже рідко, надто ж — в суперважкому дивізіоні. Тож зрозуміло, чому бій між кращим за версією IBF Володимиром Кличком і чемпіоном WBO росіянином Султаном Ібрагімовим спричинив такий вибух у світі боксу. Як відомо, востаннє подібна зустріч відбулася в 1999 році, коли чемпіон WBC Льюїс забрав одразу два пояси — WBA й IBF — в нещасного Холіфілда.
Організаторам вечора в Мецці боксу — «Медісон сквер гарден» у Нью–Йорку — несподівано випали приємні клопоти. У останні дні перед боєм їм довелося встановити навіть додаткових 400 місць (перепустки сюди коштували по 150 доларів) — настільки добре розійшлися квитки на двобій між двома білими. Хоча спочатку були певні побоювання, що американці не «купляться» на шоу без участі їхнього співвітчизника, та все ж статус поєдинку та його «розкрутка» в ЗМІ зробили свою справу. Повболівати за Кличка–молодшого, крім гостей з України, зібралася й численна україн­ська діаспора.

Всі статті рубрики