Політ «на виліт»

Політ  «на виліт»

Минулої осені низка вітчизняних авіаційних компаній висловила занепокоєння щодо можливого включення всіх українських повітряних перевізників до «чорного списку», який складає Європейський Союз через конфлікт навколо компанії «Українські середземноморські авіалінії», що мала проблеми з безпекою та якістю польотів.

Бий своїх, щоб чужі боялись

Бий своїх, щоб чужі боялись

Повідомлення, що НАК «Нафтогаз України» 19 лютого прийняв рішення про зниження тиску газу для котелень Вінниці, зрозуміло, викликало серед городян напруження: чим це закінчиться для рядових споживачів? Хоча стан розрахунків міста за використаний газ і перевищує вісімдесят відсотків, що значно більше від середньоукраїнського показника, загалом вінницький борг «дотягується» до 27 мільйонів гривень і майже стовідсотково складається з боргів населення.

З підземки — у небо

З підземки — у небо

НП трапилася вчора об 11:30 на станції метро «Вокзальна». Як повідомили «УМ» працівники метрополітену, самогубцею виявилась 22–річна студентка Кривошей Т. І. «Оскільки поїзд не встиг виїхати з тунелю, пасажирів організовано вивели на платформу через головний передній вагон», — розповіла начальник прес–служби КП «Київський метрополітен» Надія Шумак.

Грип–убивця

Грип–убивця

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Трирічний Станіслав, житель села Мар’янівка Вінницької області, з важким перебігом грипу був госпіталізований в Гайсинську центральну районну лікарню 22 лютого о 8.00.

Армія «радянська», правопис — «регіональний»

Армія «радянська», правопис — «регіональний»

Напередодні Дня захисника Вітчизни у Донецьку з’явилися величезні рекламні щити з підписом міськради із промовистим «нагадуванням»: «23 февраля День советской армии и военно–морского флота. Мы помним и поздравляем!». Абсолютній більшості донеччан, як кажуть, і до ворожки не треба було ходити, щоб встановити ім’я автора.

За ідею чи за бронзу?

За ідею чи за бронзу?

Минулої суботи у Львові, біля монумента Слави на вулиці Стрийській, зібралися представники Компартії, Соцпартії, ПСПУ, Партії регіонів, партії «Київська Русь» та Соціалістичного конгресу молоді, аби традиційно відсвяткувати День радянської армії. На місці вони виявили, що бронзову гірлянду на могилах Героїв Радянського Союзу розбито.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Загадкова жінка» Ані Лорак

«Загадкова жінка» Ані Лорак

Коли Національна телекомпанія України оголосила, що цьогорічний відбірковий тур на «Євробачення» скасовується, оскільки є рішення без будь–якого кастингу послати на цей конкурс Ані Лорак, ніхто з вітчизняних меломанів особливо не здивувався і не обурився. По–перше, Ані Лорак давно і чесно претендувала на участь у «Євробаченні», а в контексті історії з «Гринджолами» резиденти цього конкурсу в Україні мали б відчувати певний борг перед співачкою. По–друге, НТКУ обіцяла провести відбірковий конкурс пісні, а значить, принцип демократизму, який у цій справі намагалася сповідувати Національна телекомпанія, був би дотриманий і цього року. Але, як з’ясувалося у суботу ввечері, вибір композиції дуже вже нагадував звичайну формальність.

Шабаш на спогадах Кука

Шабаш на спогадах Кука

Представити на суд громадськості видання «УПА в запитаннях і відповідях» місцевий осередок Конгресу українських націоналістів спробував у приміщенні кримського товариства «Україна–світ». На ній мали оприлюднити аудіозаписи коментарів останнього командира УПА про батальйони «Нахтіґаль» і «Роланд», його пояснення і причини створення збройних формувань, ставлення в ті часи керівництва ОУН до німців. Серед запрошених були і троє колишніх вояків УПА, які мешкають у Криму, серед них і росіянин за походженням Володимир Чермошинцев.

«Люта» весна

«Люта» весна

Останні лютневі дні, не по–зимовому теплі, натякають на те, що весна вже не за горами. І хоч головний український бабак–синоптик Тимко «спрогнозував», що цьогорічна весна буде затяжною і непривітною, працівники Українського гідрометцентру малюють більш оптимістичну картину: до кінця лютого збережеться суха тепла погода.

Всі статті рубрики