Через сміття нема зупинки

Через сміття нема зупинки

Нестерпний сморід і гори сміття — таку невтішну картину днями під час комісійного об’їзду виявило керівництво Львівської залізниці. Особливо занедбаною є територія в Ужгороді та на його околицях, а також у Мукачевому, Колчино, Сваляві тощо. Відтак залізничники заявили, що більше не мають наміру прибирати сміття, яке люди справно виносять до колій, а місцева влада воліє не помічати, і попередили: на вирішення проблеми влада кожного населеного пункту має тиждень, після чого приміські потяги не зупинятимуться на «захаращених» станціях.

Ай–Петрі на замку

Ай–Петрі на замку

Рятувальники радять усім любителям екстриму тимчасово відмовитися від відвідин кримських гір, особливо південних схилів Ай–Петрін­ської яй­ли, Чатир–Даг і Демерджі. Як роз­повів «УМ» начальник центру громадських зв’язків ГУ МНС Ук­раїни в АР Крим Олександр Загуменний, 15 лютого в Криму пройшли сильні снігопади. А вітер «зліпив» з опадів так звані «карнизи» — наноси снігу, які звисають із гірських уступів.

Історичну флору — під сучасну забудову

Історичну флору — під сучасну забудову

А все, як вдалося з’ясувати «УМ», заради одного: оформлення землевідведення і передачі в оренду земельної ділянки російській будівельній фірмі «Эталон–строй». Розпочалося все торік. Комісія з інвентаризації зелених насаджень при селищній раді спеціально (і, напевно, «не за красиві очі». — Авт.) взяла й не дорахувалася на ласій площі, на яку поклав око метикуватий інвестор, майже 450 дерев. Тобто в акті інвентаризаційної оборудки йшлося лише про 52 насадження замість півтисячі.

100 тисяч гривень заохочення

100 тисяч гривень заохочення

Зробивши певні висновки після проведення в січні форуму освітян, Тернопільське міське управління освіти виступило з ініціативою виділити сто тисяч гривень на матеріальне стимулювання чоловіків–педагогів. Інакше при нинішньому рівні зарплат не виправити ситуацію, коли у школах — одиниці вчителів–чоловіків, і їх кількість далі скорочується.

Пасічникам на краю світу — суцільний мед

Пасічникам на краю світу — суцільний мед

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Представники «Братства бджолярів України» з’їздили в Корею з офіційним візитом. Там наші пасічники познайомилися з тонкощами корейського процесу виготовлення меду в рамках співпраці двох країн, початок якій рік тому поклав Президент України Віктор Ющенко. Корейські бджолярі приїжджали в Україну раніше і були приємно вражені потенціалом галузі, але вони наголосили на необхідності вдосконалення процесу виготовлення меду та застосовування нового обладнання.

Молитва про доблесного лицаря...

Молитва про доблесного лицаря...

«Я — приголомш­ливий мужчина», — без зай­вої скромності говорив про себе актор Борис Хмельницький. А на доказ цих слів демонстрував свою приголомшливість і в житті, і в професії. Одружившись із Маріанною Вертинською, однокурсницею зі Щукінського училища, Борис Хмельницький виховував як свою рідну її доньку від першого шлюбу — Сашу, потім у подружжя народилася спільна дитина — Даша.

Систематична «еліта»

Систематична «еліта»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ще одні вкладники стали жертвами квартирного шахрайства. Схема проста: гроші заплачені, а житло недобудоване. Щоправда, в даному випадку замовником і гарантом виступала Деснянська райадміністрація Києва, яка й укладала договір інвестування будівництва з підрядником — ТОВ «Смартех–системз». Фірми як організації вже не існує близько року, вона — «поза зоною досяжності», та й із фактичної адреси компанія давно переїхала. Будівництво «Троєщинських Липок» завмерло, недобудови по вулиці Лаврухіна стоять без даху, дверей, вікон і ліфтів, а 360 сімей фактично лишилися на вулиці.

Вибух забрав родину

Вибух забрав родину

Покійна нині пані Світлана Хлєбнікова в тому вибуху отримала 60% опіків тіла. Як повідомила «УМ» Іванна Попович, керівник центру громадських зв’язків при штабі з розслідування вибуху, пані Хлєбнікова довгий час лежала в реанімації, а потім її перевели до звичайного опікового відділення львівської клінічної лікарні №8, однак о 21 годині 15 лютого лікарі констатували смерть.

Сам собі інспектор

Сам собі інспектор

У Макіївці у вугільному підземеллі шахти «Чайкіне» гірничорятувальникам нарешті вдалося відшукати й дістати з–під завалу тіло гірника, доля якого тривалий час була невідомою. Під обвал, що стався напередодні на глибині 1100 метрів у вибої західного вентиляційного штреку пласта М3, потрапили четверо людей. Один із них, отримавши незначні ушкодження, зумів вийти на поверхню самостійно. Ще двом пощастило менше — їх у дуже важкому стані вдалося визволити з «кам’яного мішка» лише через кілька годин після НП. Один із постраждалих від отриманих травм помер по дорозі до лікарні. Його ж колега нині госпіталізований.

Всі статті рубрики