І другі стануть першими...

І другі стануть першими...

У рамках двох «фіналів чотирьох» Кубка України на паркет першими вийшли чемпіон серед чоловіків — «Азовмаш» — і команда–відкриття нинішнього сезону, львівська «Політехніка». Для маріупольців цей матч став дебютним під орудою призначеного лише за два дні до цього головним тренером Мехмета Бечировича. Словенець отримав фору просто з порогу. Адже наставника львів’ян Валентина Вороніна спіткали проблеми зі складом: через травми не могли зіграти Олексій Лобанов і основний центровий Володимир Гуртовий. Крім того, Євген Анненков грав зі зламаним носом.

Голландський «чі–і–із»

Голландський «чі–і–із»

Минулого уїк–енду наша національна команда продовжила підготовку до квітневого чемпіонату світу. Другим бойовим випробуванням для збірної України став етап Кубка виклику в голландському містечку Тілбург, більш відомому шаховими турнірами. Тут суперниками «синьо–жовтих» були угорці, хорвати й господарі турніру.

Продаю спорт. Перевага надається «алконавтам»

Продаю спорт. Перевага надається «алконавтам»

Здавалося б, між здоровим способом життя й алкоголем не може бути ніякого зв’язку. Але наше дикувате суспільство давно вже перестало дивувати своїми постійними парадоксами. Хоч це й абсурдно, та факт: спонсором випусків новин спорту на всіх телеканалах (де вони взагалі виходять) є виробники горілки. Утім, навіть спонсори–«алконавти» не рятують спортивні передачі од вимирання.

Знайшли і вручили

Знайшли і вручили

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Як відомо, Національний олімпійський комітет визнав найкращою спортсменкою 2007 року абсолютну чемпіонку світу з художньої гімнастики Ганну Безсонову, а її тренера Ірину Дерюгіну — найкращим наставником. Проте вручити призи лауреаткам із першого разу не вдалося — церемонію перенесли. Почекати довелося й минулої п’ятниці, оскільки президент НОК Сергій Бубка й «спортивний міністр» Юрій Павленко запізнювалися — були на нараді в Президента щодо футбольного Євро–2012.

Бронзовий початок

Бронзовий початок

Перший же комплект нагород, який було розіграно на чемпіонаті світу в Остерзунді, не обійшовся без української «адреси». Рік тому в італійській Антерсельві наші біатлоністи так само «вистрілили» уже в стартовій гонці — тоді на «бронзову» сходинку п’єдесталу піднявся Андрій Дериземля. Цього року настала черга жінок. Оксана Хвостенко не спасувала перед відповідальністю й очікуваннями, зверненими саме на неї. Чітко спрацювавши на стрільбищі й непогано розігнавшись на трасі, чернігівка здобула вже традиційну для нас бронзову медаль. І тим самим задала українській збірній оптимістичний настрій на весь чемпіонат.

І знову сестри на коні

І знову сестри на коні

Не здобуваючи тривалий час визначних перемог в одиночному розряді, українські сестри Бондаренко знайшли своє покликання в парних зустрічах. Принаймні 2008 рік вони почали з гучних успіхів. Спочатку Катя й Оленка виграли відкритий чемпіонат Австралії, потім у дуеті принесли збірній України перемогу в матчі Кубка Федерації з бельгійками, а позавчора тріумфували на турнірі серії WTA ІІ категорії в Парижі (призовий фонд — 600 тис. доларів).

Всі статті рубрики