І знову сестри на коні

12.02.2008
І знову сестри на коні

Сестри Бондаренко продовжують дивувати світ перемогами. (Фото Рейтер.)

Не здобуваючи тривалий час визначних перемог в одиночному розряді, українські сестри Бондаренко знайшли своє покликання в парних зустрічах. Принаймні 2008 рік вони почали з гучних успіхів. Спочатку Катя й Оленка виграли відкритий чемпіонат Австралії, потім у дуеті принесли збірній України перемогу в матчі Кубка Федерації з бельгійками, а позавчора тріумфували на турнірі серії WTA ІІ категорії в Парижі (призовий фонд — 600 тис. доларів).

Українська пара, посіяна на «Оупен «Газ де Франс» під третім номером, подолала передостанній бар’єр без боротьби, оскільки чесько–словенський дует Пешке/Среботнік (2) відмовився вийти на півфінал через травму словенки. У вирішальному ж матчі сестри Бондаренко впевнено довели свою перевагу над Євою Грдіновою і Владимирою Угліровою з Чехії — 6:1, 6:4. До речі, це можна вважати помстою чеським дівчатам за виграш у чвертьфіналі в українсько–американського дуету Федак/Дітті. Крім невеликих призів, Олена й Катя отримали чек на 30 тисяч доларів (це не рахуючи грошей за одиночні виступи — скажімо, вихід Катерини у чвертьфінал «коштував» $14 600).

У одиночному розряді паризького турніру Катерина програла в 1/4 фіналу росіянці Олені Дементьєвій — 5:7, 2:6. А переможницею стала інша представниця Росії — Анна Чакветадзе, яка обіграла угорку Агнеш Савай.

Олена й Катерина продовжують очолювати «чемпіонську гонку» 2008 року серед дуетів, а в загальному парному рейтингу WTA перемістилися з 19–ї позиції на 16–ту. Вже сьогодні українки почнуть виступати на черговому турнірі серії WTA в бельгійському Антверпені (також ІІ категорія і 600 тис. призових).

Цікаво, що успіхи наших дівчат привернули до них значну увагу — офіційний сайт WTA надав їм місце для своєї сторінки. У цьому блозі Бондаренки відповідають на запитання своїх шанувальників і шанувальниць не лише про теніс, а й про життя за межами корту.

 

А ТИМ ЧАСОМ...

Чоловіки. Кубок Девіса. Світова група. Перший раунд. Росія — Сербія — 3:2 (лідер сербів Новак Джокович у четвертому матчі відмовився продовжувати боротьбу через хворобу, виграючи у Миколи Давиденка 6:4, 6:3, 4:6), Чехія — Бельгія — 3:2, Аргентина — Вел. Британія — 4:1, Ізраїль — Швеція — 2:3, Німеччина — Корея — 3:2, Перу — Іспанія — 0:5, Румунія — Франція — 0:5, Австрія — США — 1:4.