Дві жінки й чоловічі ревнощі

Дві жінки й чоловічі ревнощі

В українському політикумі — черговий привід поговорити про «противаги» і «протистояння» двох владних жінок. Спонукало до цього повідомлення прес–служби Президента, згідно з яким позавчора на щотижневій зустрічі з Прем’єр–міністром «було досягнуто домовленості» про перенесення візиту Юлії Тимошенко до Російської Федерації на другу декаду лютого. Раніше інформаційні агенції повідомляли: прем’єр–міністр Росії Віктор Зубков готовий прийняти свою українську колегу вже 23 січня.

Мозок мера під загрозою

Мозок мера під загрозою

Президент Ющенко, хоч і не був присутнім при з’ясуванні стосунків між міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком та міським головою Києва Леонідом Черновецьким, розуміє, чому цей інцидент набув такого резонансу. За словами глави держави, факт є фактом: два високопосадовці своєю поведінкою «дискредитували державу, всіх нас». «Я переконаний, що всі ми повинні виходити, у тому числі і в даному епізоді, з того, що закон — один для всіх», — сказав Віктор Ющенко в інтерв’ю інформагенції УНІАН. І наголосив, що розуміє, «яка сьогодні йде політизація цього питання», адже «кожна сторона намагається виловити свою рибку в цій воді».

Порядок денний поки безпорадний

Порядок денний поки безпорадний

Уже в п’ятницю Верховна Рада може розпочати процедуру внесення змін до Конституції. Йдеться про зміни до 80–ї статті Основного закону, котрі передбачають зняття депутатської недоторканності. На позавчорашньому засіданні ради коаліції було прийнято рішення розглядати цей проект окремо від інших ініціатив щодо обмеження депутатських привілеїв. «Це логічно, бо цей проект треба розглядати за конституційною процедурою, — пояснив «УМ» народний депутат від «НУНС» Юрій Кармазін. — Щодо пільг, щодо недоторканності — вони мають іти окремо».

Справа Рудьковського живе?

Справа Рудьковського живе?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Словосполучення «коаліційний уряд» та «конфлікт інтересів» набувають в Україні дедалі іронічнішого характеру. Хто б міг подумати, що новоспечений міністр–БЮТівець Йосип Вінський встигне двічі упродовж одного місяця посоромити слідчих Генеральної прокуратури, а заодно — й тисячі транспортників, які досі вважали, що більш недолугого і марнотратного керівника транспортної галузі, як Микола Рудьковський, в Україні не знайти. Всупереч встановленим Генпрокуратурою фактам зловживання службовим становищем та розкрадання в Мінтрансі при Рудьковському дер­жавних коштів в особливо великих обсягах, пан Йосип оголосив управлінський досвід свого колишнього однопартійця по СПУ настільки безцінним, що 10 січня не зміг утриматися від призначення пана Миколи радником–консультантом глави міністерства. Вінський вважає: щоб «будувати перспективну політику», йому конче необхідно «консультуватися перед прийняттям стратегічних рішень та рішень, пов’язаних з новими формами управління» галуззю, з такими спеціалістами, як Рудьковський. Ідеться, нагадаємо, про діяча, який за час керівництва «пережив» кілька гучних аварій на транспорті, раніше не мав нічого спільного з транспортною галуззю, і взагалі, як писала «УМ», підозрюється у фальсифікації документів про свою вищу освіту.

Знов гості в президентську хату

Знов гості в президентську хату

Учора в секретаріаті Президента знову приймали «гостей»: Віктор Ющенко запросив на зустріч, яка «має стати традиційною», лідерів провідних політичних сил України. Із Головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком, віце–прем’єр–міністром Іваном Васюником та головами всіх парламентських фракцій: Віктором Януковичем (Партія регіонів), Іваном Кириленком (БЮТ), В’ячеславом Кириленком («НУНС»), Петром Симоненком (КПУ) та Володимиром Литвином (Блок Литвина) — глава держави обговорював конституційний процес. Також у розмові брали участь секретар Ради національної безпеки й оборони Раїса Богатирьова, голова СП Віктор Балога та його заступник Марина Ставнійчук.

Всі статті рубрики