Знов гості в президентську хату

23.01.2008
Знов гості в президентську хату

Такі зустрічі Президента з лідерами провідних політичних сил стануть традиційними. (Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА.)

Учора в секретаріаті Президента знову приймали «гостей»: Віктор Ющенко запросив на зустріч, яка «має стати традиційною», лідерів провідних політичних сил України. Із Головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком, віце–прем’єр–міністром Іваном Васюником та головами всіх парламентських фракцій: Віктором Януковичем (Партія регіонів), Іваном Кириленком (БЮТ), В’ячеславом Кириленком («НУНС»), Петром Симоненком (КПУ) та Володимиром Литвином (Блок Литвина) — глава держави обговорював конституційний процес. Також у розмові брали участь секретар Ради національної безпеки й оборони Раїса Богатирьова, голова СП Віктор Балога та його заступник Марина Ставнійчук.

Була запрошена і Прем’єр–міністр, але на Банковій її не дочекалися. Як повідомила УНІАН прес–секретар Юлії Тимошенко Марина Сорока, хоч у понеділок леді Ю й вийшла на роботу з лікарняного і навіть прийшла на щотижневу зустріч із Президентом та спікером ВР, але остаточно після сильної застуди ще не одужала. Учора в неї знову піднялася температура, тому Прем’єрка залишилася вдома.

Як розповів журналістам після завершення зустрічі лідер Компартії Петро Симоненко, учасники «круглого столу» в Президента обговорювали тільки одне питання: конституційну реформу та, відповідно, створення Конституційної ради, завданням якої буде внесення змін до Основного закону. За словами головного комуніста України, поки що механізм ухвалення нової Конституції залишається неузгодженим.

Окрім того, як повідомляє прес–служба Президента, Віктор Ющенко провів окрему зустріч з Віктором Януковичем, під час якої закликав фракцію Партії регіонів до конструктивної діяльності у Верховній Раді.