Облили фарбою і забули?

Облили фарбою і забули?

Встановлений п’ять років тому в Севастополі пам’ятний знак на честь 10–річчя Військово–морських сил України минулої суботи постраждав від рук невідомих вандалів. Як повідомив «УМ» голова молодіжного об’єднання «Студентське братство» Олег Яценко, зловмисники залили пам’ятник чорною фарбою і залишили на ньому напис «За безкарність «Студентського братства».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Новий переділ

Новий переділ

Минулого тижня Президент подав на розгляд Верховної Ради проект закону про Кабінет Міністрів. Віктор Ющенко не хоче розмінюватися на дріб’язки і пропонує ухвалити новий закон, а не вносити зміни до чинного. Мотивація Президента — країні потрібен регулюючий документ, бо чинний закон багатьма статтями порушує Конституцію.
Новий законопроект посилює вплив Президента на політику уряду. Для прикладу, такий показовий момент: у 44–й статті йдеться про те, що Кабмін діє «на виконання Конституції та законів України, постанов Верховної Ради України, актів Президента України». У новому законопроекті суть не змінилася. Змінено порядок: спочатку в тексті йдуть акти глави держави, потім — постанови парламенту. Спочатку Президент, потім ВР.

Медведько в облозі

Медведько в облозі

Ще до другого призначення на посаду керівника МВС Юрій Луценко ініціював у ВР збір депутатських підписів щодо висловлення недовіри Генеральному прокуророві Олександру Медведьку. Нині необхідна кількість «автографів», аби розглянути це питання (180), зібрана. У пресі обговорюються ймовірні кандидатури на керівне крісло Різницької. Втім пан Медведько запевняє, що обійматиме цю посаду й надалі. Щоб припинити зайві балачки, він у суботу навіть провів прес–конференцію.

Робота затягується

Робота затягується

Верховна Рада таки скоротить собі канікули щонайменше на тиждень. Хоча пропозицію Президента відмовитися від офіційного зимового відпочинку й попрацювати на благо народу багато парламентаріїв сприйняли вельми скептично, адже в Конституції записано, що чергова сесія ВР починається «першого вівторка лютого». Але якщо призначити початок наступної сесії на інший день — означає порушити Основний закон, то відтягнути кінець нинішньої значно простіше. Тож учора учасники погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів парламенту підтримали ініціативу Голови ВР Арсенія Яценюка й вирішили продовжити роботу першої сесії до 25 січня (за розкладом вона повинна була закритися 18–го).

Всі статті рубрики