У пожежному режимі

У пожежному режимі

Новий рік, рік свого 50-річчя, донецька шахта імені Засядька, на жаль, розпочала вже майже традиційно. Надвечір 2 січня сталася пожежа у тупиковій виробці 17-го західного конвеєрного ходка пласта М3, що на глибині 1235 метрів. У цей час під землею працювали 334 шахтарі. 54 з них, які перебували на небезпечних ділянках, оперативно вивели на поверхню. Потерпілих унаслідок задимлення підземних виробок немає. Прибуло чотири відділення державної воєнізованої гірничорятувальної служби. Вранці в четвер під землею продовжували працювати 265 шахтарів, а одне відділення гірничорятувальників здій­снювало контроль повітря на підземних горизонтах.

Як на кращих заправках Європи

Як на кращих заправках Європи

Згідно з наказом Держкомітету з технічного регулювання й споживчої політики, з 1 січня 2008 року в Україні введено в дію нові національні стандарти «Бензини автомобільні підвищеної якості» й «Дизельне паливо підвищеної якості», які відповідають вимогам Євро–3 і Євро–4, повідомляє агентство УНІАН. До 2011 року нові стандарти будуть діяти паралельно зі старими, тобто на заправках подаватимуть одночасно паливо і старих і нових зразків, причому європаливо коштуватиме, звісно ж, дорожче.

З Україною і Юрієм Переможцем у серці

З Україною і Юрієм Переможцем у серці

Днями у стіну храму Юрія–переможця, що споруджується в центрі міста Кобеляки, урочисто заклали капсулу з прізвищами його фундаторів та благодійників, які «рухають» згадане будівництво своїми коштами. До речі, ніхто з них не належить до когорти олігархів чи скоробагатьків. Однак, як наголосив у своєму зверненні до присутніх благочинний Кобеляцького району, митрофорний протоієрей Дмитро Кулічковський, навіть одна чи кілька гривень від незаможних жертводавців є неоціненним скарбом. Адже йдеться про будівництво першого в райцентрі храму Української православної церкви Київського патріархату.

Жив так, щоб подобалося

Жив так, щоб подобалося

Відомий актор Олександр Абдулов помер учора о 8.20 у московському Центрі серцево–судинної хірургії ім. Бакулєва, куди його госпіталізували напередодні Нового року. Про цю втрату першим повідомив Сергій Вольтер, заступник директора театру «Ленком», в якому працював Олександр Гаврилович. Абдулову було всього 54 роки...

Пацючі гроші

Пацючі гроші

Відучора нумізмати почали полювання за новинкою — срібною п’ятигривневою монетою «Рік Щура», про «запуск» якої оголосив Національний банк України. За повідомленням прес–служби Центробанку, на реверсі красуватиметься лубочний пацюк, що заховався в рослинному орнаменті, а також зображено всі 12 знаків східного гороскопу.

Море покликало назавжди

Море покликало назавжди

Учора о другій годині ночі через складні погодні умови (хвилювання моря 5—6 балів), за 36 кілометрів на північ від мису Хроні, що в північній частині Керченської протоки, зазнав лиха теплохід «Ванесса». Судно, що вийшло з Бердянська, прямувало до Болгарії з вантажем брухту. Від удару хвилі теплохід накренився на лівий борт, а штормовим вітром на ньому зірвало 70 метрів фальшборта. На борту «Ванесси» було 10 членів екіпажу — громадяни Болгарії та один українець — лоцман.

Всі статті рубрики