РАХУНКОВА ПАЛАТА

04.01.2008

1 мільйон туристів

прийняло прикарпатське Яремче. Про це повідомив заступник міського голови Яремчого Ігор Яківчик. За його словами, мільйонним туристом став житель Дніпропетровська, якому урочисто вручили спеціальний приз — лижі і десятиденну путівку на відпочинок. Першими туристами 2008 року визначили київську сім’ю з трьома дітьми, якій також вручили путівку на відпочинок.

 

12,2 тисячі гривень

платитиме держава у 2008 році при народженні першої дитини. Родина, де народилася друга дитина, отримає 25 тисяч гривень, а третя й наступні — 50 тисяч. Виплата допомоги здійснюватиметься одноразово при народженні першої дитини в сумі — 4 800 гривень, другої дитини — 4 840 гривень, при народжені третьої та наступних дітей — 5 000 гривень, решта суми на першу дитину виплачується рівними частинами впродовж наступних 12 місяців, на другу дитину — 24 місяців, на третю — 36 місяців.

 

До 592 гривень

збільшився з 1 січня прожитковий мінімум на одну людину. Розмір мінімальної зарплати при цьому становить 515 гривень. Усе це передбачено у держбюджеті на 2008 рік. При цьому з 1 квітня рівень прожиткового мінімуму зросте до 605 гривень, з 1 липня — 607 гривень, з 1 жовтня — 626 гривень. Відповідно, мінімальна зарплата зростатиме до 525, 545 та 605 гривень із квітня, жовтня та грудня, повідомляє УНІАН.

 

134 журналісти

і співробітники ЗМІ було вбито торік у світі, повідомляє Міжнародна федерація журналістів. Федерація уточнила, що 134 журналісти і співробітники ЗМІ загинули насильницькою смертю і ще 37 їхніх колег загинули в результаті нещасних випадків при виконанні своїх професійних обов’язків. Як повідомляла «УМ» раніше, посилаючись на міжнародний Комітет захисту журналістів, торік у світі загинули 64 працівники ЗМІ. Найнебезпечнішим для журналістів залишається Ірак, де торік було вбито 65 журналістів. Потім ідуть Сомалі (8 убитих), Пакистан (7), Мексика (6), Шрі–Ланка (6) і Філіппіни (5).

 

64 поїздки

до регіонів здійснив у 2007 році Президент України Віктор Ющенко. Тобто щомісяця глава держави бував у регіонах, у середньому, п’ять разів. Як повідомив керівник Головної служби регіональної політики секретаріату Президента Олександр Старух, динаміка поїздок глави держави до п’яти регіонів на місяць збережена і в новому році.

 

51 аварію

було зареєстровано на дорогах Києва 1 січня нового року. Це у сім разів менше, ніж реєструється, у середньому, у звичайні дні, повідомили УНІАН у Центрі громадських зв’язків Головного управління МВС у Києві. Щоправда, пов’язують таку статистику інспектори зі зменшенням автомобілів у післясвятковий день на дорогах міста, а не з дисциплінованістю водіїв.

 

Кожен 3–й киянин

мав проблеми зі здоров’ям, перебуваючи за кордоном. Такі дані були отримані під час опитування мешканців Києва, які бували за кордоном. Як повідомили опитані, найчастіше під час поїздок за кордон українці отримують травми (28%), хворіють на застуду, (24%), у них відбувається загострення хронічних хвороб (19%), мають стоматологічні проблеми (14%) і шлунково–кишкові розлади (12%). При цьому Єгипет, Туреччина та Словаччина були названі найпоширенішими курортами, де відпочинок пов’язаний із ризиком.

 

3 вбивства

було скоєно в Україні в перший день нового року. Про це повідомив Департамент зв’язків із громадськістю МВС України. Усього впродовж 1 січня до органів внутрішніх справ надійшло 1610 заяв про злочини. 663 з них було розкрито «по гарячих слідах». Серед розкритих злочинів — 3 вбивства, 12 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 20 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>