Рада замість парламенту?

Рада замість парламенту?

Президент Віктор Ющен­ко утворив Націо­нальну конституційну раду й поклав на неї підготовку проекту нової редакції Конституції України. Відповідний указ розміщено на сайті глави держави. «Такий крок Віктор Ющенко здійснив з метою посилення конституційних гарантій захисту прав і свобод людини і громадянина, створення збалансованої системи державної влади, підвищення ролі місцевого самоврядування та напрацювання пропозицій щодо системного вдосконалення Конституції», — повідомляє прес–служба Президента. НКР очолюватиме сам Ющенко.

Збулася мрія Президента

Збулася мрія Президента

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Хоч до президентських виборів часу залишається вже не так і багато, основним кандидатам на цю посаду поки що не до них — у державі й без того вистачає роботи. Під час позавчорашньої прес–конференції чинному главі держави поста­вили запитання, чи існували між ним і Тимошенко домовленості щодо небалотування пані Юлії у президенти, і чи правда, що його наступником може стати Арсеній Яценюк. «Я відверто хочу сказати, що для мене є принизливим — у будь–якій постановці — це питання», — відповів Президент. Голова ВР Яценюк, присутній у залі, в цей час загородився руками, показуючи, що не претендує на цю посаду, а Тимошенко засміялася.

«Держбюджет не може мати кольору»

«Держбюджет не може мати кольору»

У народних депутатів нині нервовий цейтнот. Якщо вони не зуміють прийняти Державний бюджет до 1 січня, у країні можуть виникнути серйозні проблеми — пенсіонери та бюджетники не отримають своїх грошей, багато державних програм не будуть профінансованими. І хоча жодне голосування за такий серйозний фінансовий документ не було легким, нині «баталії під куполом» особливо запеклі. Фракція Партії регіонів категорично відмовляється підтримувати кошторис держави, укладений Кабміном їхнього політичного опонента Юлії Тимошенко. За словами заступника Комітету ВР з питань бюджету БЮТівця Олега Ляшка, серйозних системних зауважень опозиція не висуває, «зриває погоджувальні ради» тощо.

«Сіверськодонецьки» не повторяться

«Сіверськодонецьки» не повторяться

Віктор Ющенко переконаний, що з’їзд сепаратистів, які в Сіверськодонецьку прагнули створити ПіСУАР (Південно–Східну Українську Автономну Республіку) більше не повториться. «Ми це пройшли», — висловив упевненість Президент, відповідаючи на запитання про те, в якому статусі братиме участь у наступному такому зібранні нинішній секретар Ради національної безпеки й оборони Раїса Богатирьова (яка була активісткою попереднього з’їзду в Сіверськодонецьку). За словами В.Ю., в новітній історії України було створено багато штучних протистоянь. А якщо говорити конкретно про Раїсу Василівну (Богатирьова в цей момент сиділа в залі, поруч із головою президентського секретаріату Віктором Балогою. — Ред.), то хотів би сказати: можливо, це одна з певної низки осіб, яка вже давно відмовилася від хвороби регіоналізму. Я шаную позицію як її, так і інших колег у ПР, які мають іншу досить конструктивну позицію».

Новий Генпрокурор прийде із заходу?

Новий Генпрокурор прийде із заходу?

Про те, скільки важить посада Генерального прокурора для країни, красномовно свідчать бої за Генпрокуратуру — в травні, у розпал політичної кризи, в будинку на вулиці Різницькій політики й силовики з двох таборів, «синього» й «помаранчевого», дійшли навіть до «рукопашної». У результаті низки перипетій на чолі ГПУ залишився Олександр Медведько. Однак тепер влада в парламенті й уряді змінилася, а що значить працювати з «чужим» Генпрокурором, «помаранчеві» зрозуміли ще в 2005 році.

Всі статті рубрики