Збулася мрія Президента

29.12.2007
Збулася мрія Президента

Хоч до президентських виборів часу залишається вже не так і багато, основним кандидатам на цю посаду поки що не до них — у державі й без того вистачає роботи. Під час позавчорашньої прес–конференції чинному главі держави поста­вили запитання, чи існували між ним і Тимошенко домовленості щодо небалотування пані Юлії у президенти, і чи правда, що його наступником може стати Арсеній Яценюк. «Я відверто хочу сказати, що для мене є принизливим — у будь–якій постановці — це питання», — відповів Президент. Голова ВР Яценюк, присутній у залі, в цей час загородився руками, показуючи, що не претендує на цю посаду, а Тимошенко засміялася.

Порадивши переадресувати питання домовленостей самій Прем’єрці, Ющенко наголосив: «Переконаний, що та команда, яка сьогодні склалася — і демократична більшість у парламенті, і демократичний уряд, і Президент, який ішов від цих політичних сил і виграв вибори у 2004 році, використає цю унікальну ситуацію, щоб показати нову, спільну результативну роботу демократичних сил». «Про такий альянс українська демократична коаліція думала дуже багато років. І сьогодні цей шанс є. Головне — щоб ми успішно побороли ті виклики, які стоять зараз перед командою, і переконаний, що вона впорається. Ми повинні продемонструвати успішність роботи коаліції, уряду, здатність встановити нормальні стосунки, чому я безмежно радий, бо ті стосунки, які є сьогодні і в останній час, — це ті стосунки, про які я мріяв багато років перед цим», — підкреслив Ющенко, пообіцявши всіляко підтримувати такий характер стосунків і надалі.

Юлія Тимошенко, якій журналісти й справді «переадресували» питання про домовленості, того ж вечора в ефірі телеканалу «1+1», заявила, що й після наступних виборів Президента готова працювати на посаді Прем’єр–міністра. «Я зараз думаю не про президентські вибори, не про наступні парламентські, а про те, як стати і прозвітувати перед суспільством через 100 днів», — сказала леді Ю. Зауваживши при цьому, що готова й надалі працювати в нинішньому статусі, якщо «демократична команда на чолі з Президентом, з урядом здатна буде прислужитися суспільству, а не знову влаштувати конкуренцію». За словам Тимошенко, будучи Прем’єром, можна зробити багато корисного для країни, а йдучи на вибори — «витратити запал і роки на протистояння й нічого не зробити».

Принагідно ЮВТ нагадала, що в 2004 році була єдиною, хто одразу відмовився від балотування на користь Віктора Ющенка. Причиною своєї відставки у 2005–му Тимошенко назвала те, що в команді Ющенка її сприймали як конкурента. І висловила сподівання, що тепер «усі стали трошки дорослішими» й таких помилок не повториться.