Міс–щур виявилася... самцем

Міс–щур виявилася... самцем

На вихідних у Севастополі в дитячому містечку «Лукомор’є» відбувся конкурс краси серед гризунів. Місцеві жителі принесли кілька десятків учасників: щурів, кроликів, мишок, хом’ячків, морських свинок. Журі оцінювало спочатку екстер’єр домашніх улюбленців. Враховували якість шерсті, манери і таку невловиму рису, як симпатичність. Потім було «дефіле» у завчасно пошитих господарями костюмах. Тваринки губили деталі одягу, дехто соромився і намагався забитися в куточок. До фіналу (а тут оцінювали швидкість бігу гризунів) дійшли лише щури.

Законна українська

Законна українська

У тривалій дискусії про те, мають чи не мають дублюватися державною мовою іноземні фільми, які крутять в Україні, крапку вчора поставив Конституційний Суд. Його рішення навряд чи сподобається деяким прокатникам, адже, як озвучив учора «вирок» голова КС Андрій Стрижак, усі копії іноземних фільмів мають перекладатися українською.

Оце так весільний «Мерседес»...

Оце так весільний «Мерседес»...

Інформація про це ДТП десятиденної давності у центрі кримської столиці досі циркулює, обростаючи скандальними подробицями і чутками, з двох причин. По–перше, за деякими джерелами, за кермом мерського «мерса» у той суботній вечір нібито перебував керуючий справами міськради Євген Великолуг, за іншою версією — особистий водій мера. А по–друге, ходом розслідування особисто переймається лідер місцевого осередку партії «Батьківщина», нардеп–«бютівець» Андрій Сенченко, котрий зробив із цього приводу депутатський запит до МВС і Генпрокуратури. Либонь, заодно «віддячивши» «регіональному» міському голові Геннадію Бабенку, з яким у нього тертя, скажемо так, щодо окремих об’єктів нерухомості міста.

І стоїть Чорновіл біля хати...

І стоїть Чорновіл біля хати...

У неділю на батьківщину В’ячеслава Чорновола — в село Вільхівці Звенигородського району Черкаської області — з’їхалося більше півтисячі людей. Гості з Черкас, Києва разом із місцевими жителями пройшли пішою ходою від центру села до хати, де свого часу мешкала родина Чорноволів. Там вони віддали данину пам’яті відомому політику, якому б у ці дні виповнилося 70 років: біля батьківської хати було урочисто відкрито пам’ятник В’ячеславу Чорноволу.

Віфлиємська «естафета»

Віфлиємська «естафета»

Різдвяні свята настали. Різдво Христове сьогодні святкують католики, а незабаром, сьомого січня, святкуватимуть і православні та греко–католики. І коли на Святвечір збереться ціла родина, чи не прекрасно мати в себе вдома лампадку з часточкою Вогню, запаленого у Віфлиємі — колисці Ісуса Христа! Цей вогник уже 19 років несуть у світ скаути. Українські скаути — пластуни, прийняли Вогонь від польських побратимів, харцежів, на україно–польському кордоні 20 грудня, а за кілька днів на шести велосипедах доправили його до столиці. Отож цієї неділі в Києві, на Володимирській гірці, біля пам’ятника князю–хрестителю Русі зустрічали Вогонь з Віфлиєму, аби звідси він розійшовся по всіх містах України.

Тев’є залишився без своєї Голди

Тев’є залишився без своєї Голди

«Франківці» оплакують Наталю Лотоцьку. Актрису, яка в Театрі імені Франка пропрацювала майже 45 років. В Українську драму вона прийшла по закінченні Студії при Театрі ім. Зань­ковецької у Львові, куди вступила, будучи... студенткою п’ятого курсу факультету романо–германської філології Львівського університету. Після престижного «ін’язу» навряд чи хто чекав від Наталі такого «зигзагу долі». Але бажання служити театрові виявилося значно сильнішим за райдужні перспективи випускниці романо–германського філфаку. Життя невдовзі довело, що те її рішення було дуже навіть правильним.

Будинок Кричевського у вогні

Будинок Кричевського у вогні

Йдеться про знаменитий «будинок Василя Кричевського», споруджений і художньо оформлений видатним українським архітектором, художником і мистецтвознавцем на початку минулого століття. Ця споруда сама по собі була і залишається найбільшою окрасою історичного центру Полтави. До того ж там зберігаються найцінніші експонати з історії краю.

Всі статті рубрики