Поділись теплом із дитиною

Поділись теплом із дитиною

Президент навіть підписав спеціальний указ, у якому доручив Кабміну вже до 1 січня наступного року створити оргкомітет, який протягом двадцяти днів повинен розробити й затвердити план заходів щодо проведення Року всиновлення дітей–сиріт. За необхідне глава держави вважає і затвердження парламентом законопроекту підтримки сімей, які всиновили дитину, а також спрощення процедури всиновлення. Також названі батьки отримуватимуть від держави одноразову допомогу в розмірі 22,6 прожиткового мінімуму. «В Україні понад мільйон безплідних пар. А на заваді усиновлення стоїть бюрократична паперова тяганина, яку можна усунути лише таким способом, який пропонує Президент», — зазначили «УМ» у Благодійному фонді «Підліток».

Місце вибуху обстежити не можна

Місце вибуху обстежити не можна

На Донецькій шахті імені Засядька продовжується затоплення аварійних виробок, де в листопаді та на початку грудня сталися три підземні вибухи. Всі роботи на підприємстві призупинено аж до з’ясування причин трагедії, що забрала життя 106 гірників та вклала на лікарняні ліжка ще понад сотню потерпілих. Досі експертна комісія зосереджується на двох основних версіях найпершого і найпотужнішого вибуху 18 листопада. За одним із припущень, повітряно–метанова суміш могла вибухнути у 13–й східній лаві та сусідніх виробках, а далі вже аварія поширилася й на 13–й та 14–й західні конвеєрні штреки. За іншою версією, вибух трапився у тупику 14–го західного конвеєрного штреку і потім розповсюдився до сусідніх підземних виробок.

Уже набігло 25 злочинів

Уже набігло 25 злочинів

Про це повідомив журналістам слідчий прокуратури Дніпропетровської області Богдан Власенко. Як він зізнався, слідство планується подовжити до 9 місяців. Це викликано тим, що на сьогодні вже нараховується 25 фактів злочинів, унаслідок чого велику кількість експертиз неможливо завершити до кінця відведеного терміну розслідування.

Гостюйте вдома

Гостюйте вдома

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

До свят залишилося менше трьох тижнів, а залізничні квитки на «гарячі» напрямки, такі як Крим, Львів, Івано–Франківськ, Донецьк, а тим паче — Київ, дістати майже неможливо. Та попри все люди, які хочуть провести зимові свята з родичами та друзями в інших регіонах, таки простоюють у довгих чергах із надією купити останні плацкартні бокові місця.

Викладач–ірландець псує імідж України

Викладач–ірландець псує імідж України

Міністерство освіти вчора завершило перевірку ситуації в Печерській міжнародній школі, один з учителів якої (а саме — ірландець Шінкенс) пропонував десятикласникам «вжитися в образ Гітлера» та розповідав учням про методи й особливості нацистської пропаганди.

Пікові швейцари

Пікові швейцари

Звістка про те, що на трьох станціях столичного метро працюють (а значить, і гроші за це отримують?) «трамбувальники» пасажирів, неабияк збентежила киян. «А як же техніка безпеки? — довго дивувалася моя сусідка по під’їзду. — Хіба правила метрополітену дозволяють пхати людей у спину? Ще хтось ноги поламати може...»

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики