Почекайте два літа

Почекайте два літа

«Є один Верховний Головнокоман­дувач, і йому підпорядковані всі військові формування — це норма Конституції, і її треба виконувати. Це гарантія того, що людей у погонах не будуть використовувати в політичних цілях. Внутрішні питання розбудови українського війська віддайте Президенту і відповідним органам», — цими словами під час церемонії складання присяги строковиками елітного президентського полку Віктор Ющенко фактично підбив риску під полемікою навколо термінів переходу української армії на контрактну основу.

Патріотизм і сторічний Табачник

Патріотизм і сторічний Табачник

«Очевидно, країні, яка претендує на звання сучасної цивілізованої держави, соромно ходити у клоунах і розважати західних інтелектуалів «роздутим патріотизмом» та етнографічними мотивами в політичній моді». Розумно? Має бути розумно, бо ж слова ці належать наймолодшому свого часу в країні доктору наук, легендарному голові Адміністрації Президента Кучми зразка першого терміну, а нині — гуманітарному віце–прем’єр–міністрові уряду. Українського уряду. Хоча, читаючи статтю Дмитра Табачника в газеті «Кієвскій тєлєграф», у приналежності цього «гуманітарія» до Кабінету Міністрів саме України — незалежної, суверенної держави — починаєш неабияк сумніватися.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Віталій Кличко: Якщо певні люди не гратимуть за правилами, я теж цього не робитиму

Віталій Кличко: Якщо певні люди не гратимуть за правилами, я теж цього не робитиму

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Біда Києва — не лише Черновецький, Довгий і дороги. Біда Києва ще й у тому, що «помаранчеві» сили не можуть дійти згоди у спільній кандидатурі на посаду столичного мера. Зрештою, є й третя біда: низи більше не хочуть Черновецького, а демократичні верхи не можуть чітко сформулювати, на яких підставах одіозного мера усуватимуть від влади. Багато хто зі співрозмовників «УМ» посилається в цьому випадку на місцевий референдум, на зміни до Закону «Про столицю», на право Верховної Ради втрутитись у столичні негаразди. Сьогоднішній співрозмовник «УМ» — претендент на посаду мера Віталій Кличко — посилається на коаліційну угоду між БЮТ та «НУНС», один із пунктів якої говорить про дострокові київські вибори. Але ця угода є декларацією про наміри, а не юридичним обґрунтуванням тих чи інших змін. А знання власне юридичних тонкощів, як видно, не є сильною стороною Кличка. Тож коло вкотре замикається на одній і тій самій точці відліку: «Черновецького — геть! Далі — буде».

Кворум є, голови — немає

Кворум є, голови — немає

Учора робоча група, яка займається підготовкою першого засідання нової Верховної Ради, нарешті зібралася з кворумом у кінозалі ВР: сиділи всі тридцять членів групи. Втім навіть така обов’язковість не дала відповіді на два запитання: кому бути головою групи і коли відбудеться перше засідання нового парламенту.

Всі статті рубрики