НОВИНИ ПЛЮС

13.11.2007

Останній крок до СОТ?

У Бішкеку (Киргизстан) почалися переговори української та киргизької делегацій щодо вступу України до Світової організації торгівлі. Нашу делегацію очолює перший віце–прем’єр, міністр фінансів Микола Азаров, киргизьку — міністр економіки і фінансів Акилбек Жапаров. Як повідомляє УНІАН, з українського боку в переговорах також бере участь міністр закордонних справ Арсеній Яценюк. Нагадаємо, що наразі в процесі вступу до СОТ Україна завершила переговори і підписала двосторонні протоколи про доступ до ринків з усіма 49 країнами — членами робочої групи СОТ, окрім Киргизстану.

Знову в ПІСУАР?

У суботу в Ялті відбулися збори ініціативної групи представників органів місцевого самоврядування центральних міст південного Сходу України та Криму. Як повідомив сайту From–UA представник ініціативної групи, народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко, він та його однодумці «звернулися до своїх колег про необхідність проведення з’їзду депутатів усіх рівнів». На цьому з’їзді планують розглянути два питання: «гуманітарну ситуацію в Україні і захист прав російськомовних громадян України». Місцем проведення з’їзду ініціативна група визначила місто Сіверськодонецьк Луганської області. Нагадаємо, саме там у 2004 році на такому ж з’їзді депутати місцевих рад закликали до федералізації України й утворення Південно–Східної української автономної республіки (ПІСУАР).

Ставнійчук і «Ольга»

Віктор Ющенко нагородив представника Президента в Конституційному Суді та ЦВК, заступника голови президентського секретаріату Марину Ставнійчук орденом княгині Ольги II ступеня. Іншим указом таким самим орденом глава держави відзначив начальника управління СП Галину Кривошию. Орденом «За заслуги» III ступеня нагороджено члена ЦВК Анатолія Писаренка та начальника управління СП Валерія Стріганова.