По вінця очікувань

По вінця очікувань

Десяткам тисяч мешканців Східної Англії рекомендовано залишити свої будинки, оскільки синоптики прогнозують найбільші з 1953 року повені у зв’язку з штормами в Північному морі, повідомляє Бі–Бі–Сі. Захисні споруди в низинних графствах Норфолк та Саффолк можуть не витримати такого могутнього підйому води, попереджають фахівці. Повеневе попередження також отримали мешканці графств Лінкольншир, Ессекс, Пів­нічний Йоркшир та Кент на сході Великої Британії.

Ні «героя», ні теофіліну

Ні «героя», ні теофіліну

«Лежачого поліцейського», «героя–рятівника України», «народного міністра» Василя Цушка ніхто не труїв. Такого висновку дійшла Генпрокуратура, розглянувши заяву самого Цушка про отруєння теофіліном, яку він подав за кілька днів до дострокових виборів — 27 вересня. Розрахунок зрозумілий: пропіаритися на вигаданій «мученицькій» темі заради не зайвих симпатій вразливої частини електорату. Не вийшло — маси на соціалістичні байки не купилися.

Життя обірвалося в 20 років

Життя обірвалося в 20 років

Четверо гірників опинилися під завалом унаслідок обвалення вугілля на шахті імені Бажанова державного підприємства «Макіїввугілля». Трагедія сталася близько 23 години у четвер у четвертій західній лаві. Один 20–річний шахтар загинув, його 40–річний напарник із тяжкими травмами доставлений до лікарні. Ще двом робітникам пощастило самостійно піднятися на поверхню.

Дім, який збудує Президент

Дім, який збудує Президент

Позавчорашня робоча поїздка Президента Віктора Ющенка на Полтавщину стала прелюдією до підписання ним у той же день Указу «Про заходи щодо будівництва доступного житла в Україні та поліпшення забезпечення громадян житлом». Тож свій візит глава держави розпочав із відвідин щойно змурованої «Київміськбудом» першої черги 330–квартирного житлового будинку. А потім у приміщенні облдержадміністрації провів нараду за участю фахівців–управлінців і будівничих.

Безапеляційне розлучення

Безапеляційне розлучення

Апеляційна інстанція підтвердила чинність рішення Солом’янського райсуду столиці від 12 серпня 2005 року, яким подружжя Фірташів було розлучено. Ця історія за участю відомого мільйонера триває не один рік. Два роки тому, як стверджувала Марія Калиновська–Фірташ, вона довідалася про її заочне розлучення з чоловіком. А у 2006 році між нею та уповноваженим представляти інтереси Дмитра Фірташа міністром Юрієм Бойком була підписана мирова угода, згідно з якою колишня дружина співвласника «РосУкрЕнерго» мала отримати 36 мільйонів доларів компенсації, 3 квартири, 3 машиномісця та автомобіль Cadillac Escalade.

Знову слова за «Знання»

Знову слова за «Знання»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У номері «УМ» за 9 листопада 2007 року в матеріалі «Знання» торгуватиме знаннями» йшлося про те, що керівництво Київради в особі Олеся Довгого активно підтримує компанію, яка претендує на оренду приміщення магазину «Знання».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Розблокована святиня

Розблокована святиня

Розірвані труби опалення, запліснявілі, побиті міллю та поїдені шашелем музейні експонати — таку безрадісну картину побачили праців­ники Національного історико–архітектурного заповідника «Чернігів стародавній» та Чернігівського історичного музею ім. Тарновського, котрі в четвер за допомого міліції нарешті зайшли до приміщення Катерининської церкви. Точну суму збитків, завдану Національному музейному фонду, назве спецкомісія. Для неї працівники музею вже описали своє майно у присутності міліції та експертів Торгово–промислової палати. Більше до церкви нікого не пустили.

Всі статті рубрики