Підземні бранці

Підземні бранці

Суперечлива інформація про аварію на шахті імені 50–річчя СРСР у Краснодоні нарешті прояснилася. Кількість жертв обвалу породи — четверо шахтарів, які отримали смертельні поранення. Як повідомляла «УМ», у неділю пополудні на шахті стався обвал, під який потрапили восьмеро гірників. Чотирьом вдалося вибратися самостійнно, але інші четверо опинилися в «активній зоні» завалу й загинули. Тіло першого загиблого шахтаря підняли ще в ніч із неділі на понеділок, тіло другого — вчора о 4.50 ранку. Шість відділень гірничорятувальної служби намагаються дістатися ще до двох. Простір у шахті обмежений, тож рятувальники все мусять робити вручну.

Тріщини в тротиловому еквіваленті

Тріщини в тротиловому еквіваленті

Нова серія утилізації боєприпасів методом підриву на Рівненському загальновійськовому полігоні призвела до пошкодження будинків у двох населених пунктах Малолюбашанської сільської ради Костопільського району. Тож у день проведення чергової сесії обласної ради кілька десятків мешканців сіл Мала Любаша та Борщівка прийшли до стін Рівненської облдержадміністрації і вимагали зустрічі з її головою Віктором Матчуком. На сесії обласної ради Віктору Матчуку довелося пояснювати: «Коли надійшли перші скарги від жителів навколишніх сіл із приводу вибухів великої потужності, я підписав розпорядження про припинення робіт з утилізації боєприпасів. Потім на місці події працювала спеціальна комісія. Вона визначила оптимальну вагу вибухових матеріалів для одного підриву — 100 кілограмів. А підривала фірма до того й по 600. Тільки за умови підриву не більше як 100 кілограмів я дозволив проводити вибухи. Проте зараз, судячи з ситуації, ЗАТ «Трансімпекс» порушило нашу домовленість. Тому я зараз же підписую розпорядження про припинення вибухів на полігоні до з’ясування всіх обставин».

Горбачова могила виправить?

Горбачова могила виправить?

У ніч на 25 жовтня сталося те, чого боялася і чому намагалася завадити знаменита плавчиня Світлана Бондаренко. Нагород спортивних у багаторазової 36–річної призерки олімпіад і чемпіонатів світу та Європи чимало — донька ж одна. І коли у «бой–френди» голубоокій Юлі почав набиватися 59–річний Валер’ян Горбачов, Світлана та Ігор Бондаренки звернулися до чоловіка з вимогою припинити нелогічні, з огляду на вік дівчини, контакти. Той не зважав на батьківську засторогу і продовжував залицяння, завойовуючи свою потенційну пасію подарунками. Прикметно, що Юля виглядає старше своїх 15–ти, відтак подружжя Бондаренків розуміло, чим це може закінчитися. Про психологічний тиск дорослого чоловіка на неповнолітню доньку Світлана Бондаренко заявила до міліції ще 5 жовтня.

Дуб. Віктору від Жерара

Дуб. Віктору від Жерара

У минулу неділю всесвітньо відомий актор Жерар Депардьє прилетів на день до Києва, щоб узяти участь у закритті кінофестивалю «Молодість». Прилетів із Москви, де в суботу представляв своє вино із замку «Шато де Тіньє», яке відтепер продаватиметься в Росії, і отримував орден Петра Великого І ступеня.

Стрілянина за копію Ван Дейка

Стрілянина за копію Ван Дейка

Слава унікального мистецького закладу знову принесла Пархомівському музею, що у Краснокутському районі на Харківщині, великі проблеми. Днями сюди вдерлися двоє грабіжників із намірами винести картини відомих майстрів живопису і тяжко поранили одного з відомчих охоронців.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики