НОВИНИ ПЛЮС

31.10.2007

Бідою поділіться з Інтерполом

Національне бюро Інтерполу встановило цілодобову «гарячу лінію», щоб оперативно допомагати українцям, які стали жертвами торгівлі людьми або потрапили в небезпеку за кордоном. Якщо з вами трапился біда, телефонуйте за номером 38–044–254–98–36.

Чотири доби неволі

На Львівщині працівники міліції затримали двох братів (віком 33 і 31 рік), які упродовж чотирьох діб утримували у заручниках 29–річну львів’янку. Як повідомляє Департамент зв’язків з громадськістю МВС України, зловмисники вивезли її на автомобілі на околицю Львова та утримували в покинутому будинку, вимагаючи 40 тисяч доларів викупу. На щастя, жінку вдалося звільнити.

Мобільний «Укртелеком»

З 1 листопада «Укртелеком» запускає власну мережу мобільного зв’язку під торговою маркою Utel. Мережевий код нового оператора — 091. Приваблювати клієнтів у нову мобільну мережу «Укртелеком» планує низькими тарифами на дзвінки зі стаціонарних телефонів на мобільний — вони становитимуть усього 60 копійок.

Штраф за протест

Журналіста Ігоря Загребельного, який брав участь у акції протесту проти відкриття пам’ятника Катерині II в Одесі та був затриманий міліцією, суд оштрафував на 220 гривень. Журналіста судили за двома статтями Кодексу про адміністративні правопорушення — «дрібне хуліганство» та «злісна непокора працівникам міліції», не дозволивши скористатися навіть послугами адвоката. n

Амбасаді США у Баку загрожували ваххабіти

Міністерство національної безпеки Азербайджану заявило про ліквідацію ваххабітського угруповання, яке планувало низку терактів у Баку, зокрема, мішенню терористів могли стати «деякі державні установи та посольство США». Про це повідомила РІА «Новості». Речник міністерства розповів учора журналістам, що одним із поставників зброї для угруповання ваххабітів був офіцер, який дезертирував із військової частини, прихопивши кулемет, чотири автомати, гранати. Крім того, за словами речника, було затримано ще двох осіб з угруповання ваххабітів.

Нагадаємо, що в понеділок амбасада США в Азербайджані призупинила свою діяльність, пославшись на загрозу безпеці її співробітників.

Теракт у Пакистані

Просто біля резиденції президента Пакистану Первеза Мушаррафа, що в містечку Равалпінді, учора вранці терорист–самогубця підірвав себе. До речі, неподалік резиденції розташовано армійський штаб. Разом із терористом на той світ пішли ще семеро осіб, а 11 отримали поранення, передає «Рейтер». Серед загиблих — троє поліцейських.

Чад звинувачує європейців у кіднепінгу

Влада африканської країни Чад звинуватила 16 громадян країн Євросоюзу у викраденні дітей, повідомила вчора «Франс пресс». Європейці начебто намагалися відправити з Чаду до Франції літак, у якому перебували 103 дитини, усі — менше десяти років. Президент країни Ідріс Дебі припустив навіть, що громадяни ЄС мали намір «продати дітей педофілам або вбити їх заради внутрішніх органів». Дев’ятьом громадянам Франції — шістьом членам гуманітарної організації та трьом журналістам — висунуто звинувачення у викраденні неповнолітніх. Крім того, екіпаж літака — а це семеро громадян Іспанії — звинувачено у сприянні викрадачам. Співучасть у злочині інкримінується ще й двом громадянам Чаду. Всі звинувачені відучора перебувають під арештом; їх затримали просто на літовищі міста Абеше. Вони стверджують, що всі діти є сиротами, котрих у Франції очікують прийомні батьки.

Єгипет ядерний

Президент Єгипту Хосні Мубарак заявив про те, що за кілька років у країні з’явиться кілька атомних електростанцій. Мета — зберегти природні поклади нафти та газу для прийдешніх поколінь. Мубарак переконує: його країна готова проводити всі роботи своєї атомної програми під наглядом МАГАТЕ і не збирається виробляти ядерну зброю.

Це вже четверта країна Північної Африки, яка розвиватиме власні АЕС. Досі про такі плани заявляли Алжир, Марокко, Ємен.

Смерть наркобарона

У М’янмі помер один з найвідоміших наркобаронів світу Хун Са. Про це агенції «Ассошіейтед пресс» повідомив представник бірманської хунти, уточнивши, що Хун Са учора піддали кремації. Від чого помер 74–річний мафіозі — не афішується, втім, відомо, що він страждав на діабет, крім того, був частково паралізований.

Хун Са 30 років вів війну з бірманською владою за незалежність народності шани, проте з 1996 року уклав мирну угоду з хунтою і жив під її захистом. Такий «політичний притулок» був потрібен наркобарону тому, що США переслідували його й навіть пропонували за його голову 2 млн.доларів.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>