Солдатський чобіт на коаліційній угоді

Солдатський чобіт на коаліційній угоді

Президент Віктор Ющенко підписав указ про призов до лав Збройних сил у 2008 році. Отже, божевільного стрибка в неіснуюче — контрактну армію — не станеться в найближчий рік. Президент завбачливо підкреслює це — адже указ, усупереч звичній практиці, «анонсує» відразу два призови, а не один — і весняний, і осінній, 2008 року. Крім того, указ вийшов з–під пера глави держави на цілий місяць раніше — не наприкінці листопада, як це було в попередні роки. Висновків два: «салагам» варто все–таки готуватися в армію; «НУНС»—БЮТ слід корегувати коаліційну угоду. Значно складніше питання, на яке сьогодні немає відповіді: чи буде угода «правитися кров’ю»?

Знищення «Планети»

Знищення «Планети»

Без жодних попереджень із книгарні «Планета», яка на Хрещатику існує з 1953 року, представники київської міської влади 12 жовтня завантажили книжки в «буси» і вивезли в невідомому напрямку. Аргумент — договір про оренду приміщення не продовжено. Щоб відстояти «Планету» — останню книгарню на Хрещатику — учора під стінами книгарні зібралися небайдужі люди. При вході розстелили полотно, на якому склали купу старих книг: томи Шевченка, географічні енциклопедії. Поряд на стіні висить мартиролог — список книгарень, які влада вже знищила. Їх 19! На іншій сторінці перераховані ще 16, які приречені на смерть. Книгарня «Планета» зазначена серед тих 16, які ще є. Але чи надовго?

І Ленін такий безрукий

І Ленін такий безрукий

Інцидент трапився у селі Нововоскресенське Нововоронцов–ського району. До прокуратури району надійшла заява від секретаря райкому Компартії Віктора Кашпрука, який повідомив, що 32–річний Іван Яровий розбив пам’ятник Леніну, відтак слід провести розслідування і покарати хулігана. Як розповіли «УМ» у районному відділення міліції, чоловік і справді пошкодив монумент: відламав пам’ятнику руку й відбив передпліччя. «Наразі обставини з’ясовує дільничний. А чи це буде адміністративне покарання, чи кримінальне залежить від того, якими мотивами керувався підозрюваний. Однак точно відомо, що він був напідпитку».

Напивайтеся, землячки

Напивайтеся, землячки

Не розбалувані якісною питною водою з кранів мешканці Кременчука (нагадаємо, що це місто «черпає» воду з Дніпра, який улітку періодично «зацвітає» і дарує їй відповідні «аромати») днями вкотре дістали черговий смердючий «сюрприз». Позавчора головний санітарний лікар міста Віктор Акімов видав постанову про тимчасову заборону вживання питної води з міського водогону. Фахівці виявили в ній органолептичні речовини, що подразнюють органи чуття. І хоча керівники комунального підприємства «Кременчукводоканал» запевняли, що такі відхилення не шкодять здоров’ю та перепрошували земляків за «тимчасові незручності», споживачів води «з душком» це не заспокоювало.

Фортецю продано

Фортецю продано

Кілька місяців тому «УМ» писала про скандальчик, що розгорівся навколо старовинного Ягільницького замку, розташованого поблизу одноіменного села в Чортківському районі Тернопільської області. Тоді пам’ятку історії та архітектури сімнадцятого століття виставила на продаж одна з потужних місцевих агенцій нерухомості, оцінивши її в 950 тисяч доларів. Чомусь — в обхід обов’язкового в таких випадках погодження з управлінням містобудування та архітектури облдержадміністрації.

Кажу вам, куме, то головорізи...

Кажу вам, куме, то головорізи...

Стрічки інформаційних агенцій учора зранку жахали: мовляв, із Сокальської виправної колонії суворого режиму на Львівщині втекло троє небезпечних рецидивістів. Бандюки нібито неозброєні, але все одно — стережіться, людоньки! Втім реалії виявилися не такими вже й суворими. Як з’ясувала «УМ», йдеться не про відому «режимку» у Сокалі, а про звичайний ІТТ (ізолятор тимчасового тримання) при місцевому відділку міліції.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики