НОВИНИ ПЛЮС

26.10.2007

Усе–таки вулиця Мазепи

Вулицю Січневого повстання в Києві вчора сесія Київради перейменувала на вулицю Івана Мазепи. Як повідомляє УНІАН, за це рішення проголосували 71 із 96 присутніх депутатів. Проти був лише один. Нагадаємо, що проти перейменування виступали православні Московського патріархату. Адже основна їхня святиня — Києво–Печерська лавра — тепер буде розташована саме на вулиці Мазепи, свого часу підданого анафемі російськими церковниками.

Кримінальна справа «Укртатнафти»

МВС порушило кримінальну справу за фактом спроби захоплення «Укртатнафти». Про це журналістам учора повідомив генпрокурор Олександр Медведько. Справу порушено за двома статтями Кримінального кодексу — 293 (групове порушення громадського порядку) та 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, використання підроблених документів). Медведько додав, що під час спроби захоплення підприємства було двоє потерпілих.

У Києві відреставрують Будинок–музей Григорія Світлицького

Після закінчення реконструкції урочища Гончари–Кожум’яки розпочнуться ремонтно–реставраційні роботи в Будинку–музеї художника Григорія Світлицького, що на вул. Дегтярній, 30. Як повідомляє прес–служба мерії, музей було відкрито ще в 1958 році, у зв’язку з 10–річчям від дня смерті митця. Відтоді проводився лише частковий ремонт, а в 1989 році, у зв’язку з незадовільним станом будинку, застарілою експозицією та реконструкцією району Гончари –Кожум’яки музей було зачинено.

Вашингтон налічив 755 тисяч терористів

Список підозрюваних у терористичній діяльності, укладений Сполученими Штатами, налічує 755 тисяч осіб, повідомила «Ассошіейтед пресс». До трагічних подій 11 вересня 2001 року теж існував такий реєстр, нагадує інформагенція, проте він містив усього 20 записів, а за кілька місяців після терористичних атак розгорнувся до 150 тисяч імен. Список підозрюваних у тероризмі використовують, зокрема, іміграційні органи для перевірки людей, які в’їжджають до США.

Кривавий рахунок у Бірмі: 110 убитих

Спеціальний доповідач ООН з прав людини у М’янмі Пауло Серджіо Пінхейро заявив, що під час антиурядових демонстрацій у вересні було вбито щонайменше 80 осіб, принаймні щодо цих загиблих є конкретні дані. Водночас, звітуючи у штаб–квартирі ООН, спецдоповідач назвав також дані, які отримав від неурядових організацій Бірми: війська хунти вбили 30—40 ченців і 80—110 інших учасників акцій. «Під час розгону демонстрацій влада використала не тільки гумові кулі й кийки, а й бойові патрони — цим пояснюється така велика кількість жертв», — цитують пана Пінхейро РІА «Новості».

Турки бомблять села Курдистану

У середу турецька авіація завдала бомбових ударів по курдському селу Дахука, що в північному Іраку. Про кількість жертв серед місцевого населення не повідомляється, передає «Рейтер». Турецька газета «Хюррієт» наводить висновки Ради нацбезпеки Туреччини: курдські вояки залишають свої табори і переховуються в селах північного Іраку, а відтак мають намір використовувати мирних мешканців як «живий щит».

Тим часом Ірак не виключає, що видасть Туреччині курдських бойовиків, аби уникнути повномасштабного вторгнення армії сусідів на свою територію.

Бюджетом Олімпіади розпоряджатиметься кріейтор МММ

За бюджет Олімпіади—2014, який без будівництва інфраструктури складає 1,5 млрд. доларів, відповідатиме Дмитро Чернишенко. Зараз Чернишенко — керівник оргкомітету з проведення Олімпіади в Сочі та секретар Ради з розвитку фізкультури й туризму при президентові РФ, а в 90–х роках — автор рекламних роликів фінансової піраміди МММ, яка ошукала мільйони громадян Росії. Про це повідомляє сайт «Мігньюс.ком».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>