«Хлібна» дорога

«Хлібна» дорога

На Одещині ціни на хліб піднімали хитро: намагалися замилити очі місцевим споживачам тим, нібито розпочато випікання «нових сортів». Покупців просто поставили перед фактом: ціни на різні сорти хліба ВАТ «Одеський коровай» піднято на 10—12%. Для прикладу, нова роздрібна ціна хліба «Обідній» — 2,7 грн., «Переяславського» — 1,9 грн., «Пшеничного» першого сорту — 1,7 грн., «Дарницького» — 1,8 грн. А популярні сорти хліба, включно з так званими «соціальними», за кілька днів подорожчали на 25—35 коп. Керівники підприємства–монополіста «Одеський коровай» відмовляються від будь–яких коментарів з приводу підвищення цін. Більше того, навіть назвати всі сорти хлібобулочних виробів, на які змінено ціни.

Прощавайте, «старі» ціни!

Прощавайте, «старі» ціни!

Увага мешканців краю, де ударними (й не дуже) темпами піднімають на–гора «хліб промисловості», нині більше прикута таки до хліба насущного. А точніше — до цінників на хлібобулочні вироби. Ще донедавна згадувані аж ніяк не «тихим» словом «старі» ціни тепер видаються такими милими, доступними і бажаними. І навіть недавнє часткове підвищення вартості хліба тут зустріли тільки... полегшеним зітханням. Адже, приміром, батони та «Бородінський» подорожчали всього на 10 копійок. Бо, схоже, це дрібниця у порівнянні з тим, що очікує споживачів у вже недалекому майбутньому.

«Регіональні» літаки

«Регіональні» літаки

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Уряд Віктора Януковича може «пишатися» збільшенням держпідтримки стратегічної авіабудівної галузі. Але ефективність використання цих грошей залишає бажати кращого. Йдеться як про вибір пріоритетів фінансування, так і про готовність підприємств авіапрому освоювати бюджетні кошти. Створюється враження, що в Кабміні передчасно стали розглядати галузь як інтегровану структуру. Тому перший віце–прем’єр, міністр фінансів Микола Азаров щиро незадоволений відсутністю серйозних результатів у літакобудуванні, в яке вкладено величезні державні кошти. Але насправді виходить так, що бюджет допомагає одним, а вимагають від інших.

Всі статті рубрики