«Ювілейні» заворушення

«Ювілейні» заворушення

У ніч із 22 на 23 жовтня у Будапешті поліція заарештувала 20 учасників масової акції протесту проти політики прем’єр–міністра Угорщини Ференца Дюрчаня. У сутичках було поранено 19 осіб, із них 14 — поліцейські, повідомляє РІА «Новості».

Спортзал упав

Спортзал упав

Як повідомила директор школи №51 Наталя Тиха, у прибудованому приміщенні, де розташувалися спортивний та актовий зали, деформацію стіни помітили ще три роки тому. А 13 січня 2005 року директорським наказом користуватися тим самим спортзалом було заборонено. Відтоді приміщення поетапно ремонтувалося.

Хроніки «Молодості»: студенти починають

Хроніки «Молодості»: студенти починають

Студентський конкурс на кінофестивалі «Молодість» завжди відзначався численними несподіванками — жанровими, інтелектуальними, художніми, тимчасовими чи перспективними.... Цьогорічна студентська програма «Молодості» цим традиціям фестивалю не зрадила. Несподіванок, за якими проглядався пошук власного творчого «я», вистачало.

«Бідний» родич

«Бідний» родич

27–річний чоловік видавав себе за племінника депутата Київради Володимира Бондаренка, пропонуючи респектабельним і заможним киянам посередництво при купівлі дорогих автомобілів за зниженою ціною, які нібито конфісковувала митниця. Для більшої переконливості своїх сімейних зв’язків шахрай показував клієнтам фотографії, на яких поруч із ним стояв сам Бондаренко, або екс–генпрокурор Святослав Піскун. Найімовірніше, це були звичайнісінькі підробки, що наразі перевіряють правоохоронці, адже раніше затриманого уже притягували до кримінальної відповідальності за підробку документів і ухиляння від сплати податків. А останній рік вiн і взагалі перебував у розшуку, втікши з Полтавської області, де мешкав до цього.

Битви навколо «Хортиці»

Битви навколо «Хортиці»

Позавчора керівник національного заповідника Костянтин Сушко зібрав у прес–барі журналістів, аби озвучити черговий «момент істини»: його роботу впродовж двох із половиною років визнано незадовільною, і Мінкультури затіяло в «Хортиці» «велику жовтневу кадрову революцію» — в. о. гендиректора призначено Максима Остапенка. «Я — лише тимчасовий колишній керівник заповідника, — запевнив «УМ» пан Сушко. — Позов щодо оскарження цього рішення — вже у провадженні одного з київських судів».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«Хлопці, не оріть кургани. То — могили»

«Хлопці, не оріть кургани. То — могили»

Харків місцем проведення координаційної ради за участю всіх «губернатарів» було обрано, мабуть, невипадково. По–перше, у стінах саме його на той час столичних управ народжувалися найстрашніші циркуляри з нищівної продрозверстки. А по–друге, депутати–«регіонали» та комуністи, що складають нині більшість у міській та обласній радах, не дають добро на гідне вшанування пам’яті жертвам Голодомору. Ця обставина змусила голову Харківської обласної організації УНП Василя Третецького звернутися в день засідання до глави держави з листом, де він просить «видати спеціальний наказ, який передбачає спорудження в Молодіжному парку міста меморіального комплексу жертвам Голодомору і політичних репресій та оголосили парк меморіальною зоною, вільною від торговельних та розважальних закладів». За словами пана Третецького, оргкомітет з підготовки вшанування пам’яті жертв Голодомору облдержадміністрації звернувся з проханням про виділення землі для меморіалу до мерії ще в лютому, але й донині не отримав позитивної відповіді. У свою чергу, депутати обласної ради і досі не ухвалили програму з ушанування пам’яті, розроблену фахівцями облдержадміністрації.

Всі статті рубрики