НОВИНИ ПЛЮС

24.10.2007

Трагедія «на честь» трагедії на «Дубровці»

Учора, в п’яту річницю трагедії на московській «Дубровці» (коли чеченські терористи захопили театр, внаслідок невдалого штурму якого загинуло понад 120 осіб), у Росії відбувся ще один теракт. Жінка–самогубця підірвала маршрутку в Дагестані. Вісім осіб отримали поранення, сама смертниця загинула. Жінка перевозила вибухівку на так званому «поясі шахіда», але вибухівка здетонувала випадково, передає агенція «Інтерфакс» із посиланням на джерела в слідчих органах. Утім у фатальний момент маршрутка проїздила саме повз міліцейський пост, і слідчі не виключають, що мішенню терористки могли бути й міліціонери.

Осама Бен Ладен знову в ефірі

Телеканал «Аль–джазіра» передав нове аудіозвернення лідера «Аль–Каїди» Осами Бен Ладена, адресоване цього разу народові Іраку. Осама закликав іракців «бути вірними ісламу, а не окремим командирам, лідерам чи країнам, тому що іслам вище». «Терорист №1» застеріг іракських бойовиків, що в їхні лави могли влитися агенти, і відтак закликав виявляти таких більш пильно, але страчувати лише в тому випадку, коли вина кожного «лазутчика» буде достеменно доведена. Він також пригрозив представникам етнічних угруповань Іраку помстою у разі, якщо вони співпрацюватимуть з окупантами.

Фахівці з американських спецслужб заявили вчора, що на плівці справді звучить голос Бен Ладена. Це вже четверта з серпня–2007 поява в ефірі лідера «Аль–Каїди», якого вважали вбитим.

Курди закликають Туреччину до переговорів

Бойовики Курдської робітничої партії запевнили, що згодні припинити вогонь, якщо Туреччина, зі свого боку, відмовиться від уведення військ на територію іракського Курдистану і, відповідно, від проведення там каральної операції. Як відомо, до такого кроку курдів закликав і президент Іраку Джала Талабані, який сам є за походженням курдом.

Нагадаємо, що цими вихідними турецьких військових, які стягнуті до північних кордонів Іраку, обстріляли курди; турки відповіли масованим артобстрілом, у результаті чого загинули щонайменше 32 курдські бійці.

Омельченко розбив джип

Колишній мер Києва, а нині кандидат у нардепи від «Нашої України — Народної самооборони», Олександр Омельченко потрапив у ДТП на трасі Київ—Житомир. Пригода сталася о п’ятій ранку на 38–му кілометрі траси. Джип «Тойота Ленд Крузер», за кермом якого перебував Омельченко, врізався у причеп «КамАЗу». Як повідомляє «Оглядач», правила дорожнього руху порушив сам Омельченко: він не дотримався безпечної дистанції. Медики «швидкої допомоги» надали допомогу постраждалим на місці пригоди: водій вантажівки скаржився на біль у грудях, а Омельченко — на біль у шиї. Правда, останній від госпіталізації відмовився і поїхав до столиці на авто, яке за ним прислали з Києва.

Знову НП у «Дніпрогазі»

Щойно призначений на посаду в.о директора «Дніпрогазу» Сергій Корнійчук потрапив у ДТП, повідомили «Українські новини» з посиланням на представника ДАІ Дніпропетровщини. Аварія сталася на автотрасі Знам’янка—Луганськ—Ізварине. Іномарка Корнійчука (водій не дотримався безпечної дистанції) зіштовхнулася з автомобілем ВАЗ–21099. Під час пригоди постраждав тільки Сергій Корнійчук — у нього перелом щелепи та ключиці.

Кислотний терор

На шахті «Ольховатська» в Єнакієвому, що на Донеччині, невідома жінка облила кислотою двох робітниць 47 і 34 років. Як повідомляє прес–служба Територіального управління Держгірпромнагляду, невідома зайшла до робочого приміщення шахтного стовбура і хлюпнула кислотою на жінок. У обох робітниць важкі опіки. Подробиці інциденту розслідує спеціальна комісія.

За дві елітні квартири — п’ять соціальних

Столична влада продала на аукціоні перші дві елітні квартири — на вулиці Щекавицькій, 30/39 та проспекті 40–річчя Жовтня, 68. Перша з них пішла з молотка за 2 млн. 270 тисяч гривень, друга — за 1 млн. 295 тисяч. За ці гроші на вторинному ринку столиці можна придбати орієнтовно 5—6 двокімнатних квартир для черговиків. За словами першого заступника голови КМДА Дениса Басса, у першому півріччі 2008 року на конкурс столична влада має намір виставити ще близько 40 дорогих квартир, завдяки чому щонайменше 120 черговиків отримають житло.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>