Спроба зрозуміти гени

Спроба зрозуміти гени

Учора в Стокгольмі розпочався 106–й Нобелівський тиждень, упродовж якого будуть названі прізвища лауреатів премії за 2007 рік. Учора було названо прізвища трьох лауреатів премії в галузі медицини та фізіології. Нобелівський комітет заздалегідь оголосив, що цьогорічна премія в галузі медицини та фізіології дістанеться тим ученим, які займаються дослідженням механізмів рецепторів клітин (так званих термометрів тіла), стовбурових клітин, а також відкрили так звані тіломіри — формуючий ензим, який зберігає клітини молодими. Отже, переможцями оголошено двох американців: 70–річного Маріо Капеккі й 66–річного Олівера Смітіса, а також 82–річного британського вченого з університету міста Кардіфф Мартіна Еванса.

Адвокату відшкодують за ґрати

Адвокату відшкодують за ґрати

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У рішенні, яке прийняла суддя Ворошилівського райсуду Донецька Ольга Мирута, визначено суму — 950 тисяч гривень відшкодувань моральних збитків за незаконний арешт, незаконне притягнення до відповідальності та незаконне засудження. Плюс 42 тисячі гривень, витрачені протягом останнього часу на різноманітну юридичну допомогу.

Покійник таки винен?

Покійник таки винен?

Нагадаємо, що минулого тижня Святошинський райсуд Києва виправдав скандально відомого російського олігарха Максима Курочкіна, обвинуваченого у вимаганні, у зв’язку з недоведеністю його участі у скоєнні злочину. Сам Курочкін не дочекався власного виправдання — півроку тому його застрелили зі снайперської гвинтівки на внутрішньому подвір’ї будівлі Феміди.

Безтурботне батьківство — злочинне

Безтурботне батьківство — злочинне

Жахливу картину в одній із родин у смт. Товсте Заліщицького району виявила наглядова перевірка районної прокуратури. Майже два роки після смерті матері від туберкульозу 11–річна донька і 4–річний син були змушені просити шматок хліба у сторонніх людей, а «турботливий» батько «ростив» їх просто у коробках з–під... бананів — саме в них діти ночували, поки той розважався у компанії горілки. Більше того, безробітний чоловік навіть не спробував оформити державну допомогу на неповнолітніх. А в домі не було ані газу, ані світла.

А від холоду втече?

А від холоду втече?

У Маріуполі дав про себе знати крокодил Годзі, доля якого тривалий час залишалася невідомою. Екзотичного аборигена Нілу, який вилежувався на сонечку, нещодавно помітили працівники ТЕЦ тутешнього металургійного гіганта «Азовсталь». Намагаючись його не сполохати, вони викликали пожежників. Вогнеборці, не маючи відповідного спорядження для незвичного полювання, спробували зловити крокодила голіруч. Та не на того натрапили — Годзі утік від переслідувачів, знову пірнувши у море.

Нічого собі шоколадка!

Нічого  собі шоколадка!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На два дні столичний Український дім перетворився на справжній шоколадний будинок. Смачними солодкими ароматами зустрічав і проводжав кожного відвідувача другий шоколадний фестиваль «Корона–2007». Шоколад тут їли, пили, з нього вирізали скульптури відомих українців, створювали солодкі листівки коханим, друзям, родичам, а ще — встановлювали рекорди.

Недоспівали до перемоги — готуйтеся у півфінал

Недоспівали до перемоги — готуйтеся у півфінал

Досить несподіване рішення прийняв днями Телевізійний комітет Європейської мовної спілки: згідно з новим форматом «Євробачення», на автоматичну участь у наступному конкурсі можуть розраховувати лише його засновники — Великобританія, Німеччина, Іспанія й Франція, а також країна–переможець (у даному разі — Сербія). Причому британці, німці, іспанці та французи цим привілеєм користуватимуться і в майбутньому, оскільки саме вони роблять найбільші внески у загальний бюджет «Євробачення». Раніше до фіналу наступного конкурсу потрапляли країни, чиї артисти увійшли до першої десятки цьогорічних змагань.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Не трамвай, об’їде?

Не трамвай, об’їде?

На українській залізниці знову аварія. Про її причини офіційно поки що не повідомляється. Проте за неофіційними першими версіями слідства та фахівців, біду спричинила службова недбалість.

Всі статті рубрики