«Срібна акція» БЛ

«Срібна акція» БЛ

За умов суто «помаранчевої» більшості акція Блоку Литвина не буде «золотою», а сам Литвин не виторгує за своє долучення до більшості посаду спікера. Однак приєднання до якоїсь зі сторін Блоку Литвина, без сумніву, додасть цьому табору більшої стійкості. І якщо зараз Блок Тимошенко плюс «Наша Україна — Народна самооборона» мають 230 теоретичних мандатів, тобто лише на чотири більше від потрібного «більшовицького» мінімуму, то приєднання фракції Литвина (20 осіб) переможцям не завадило б. По суті, якщо говорити мовою символів, ідеться про «срібну акцію».

«Вибух» на біржі

«Вибух» на біржі

Учорашній день, коли ЦВК нарешті підрахувала абсолютну більшість голосів, став своєрідною точкою відліку для бізнесменів, які торгують на біржі. Якщо ще в понеділок фондовий ринок «стояв», очікуючи змін на політичному небосхилі, то можливість формування коаліції у складі БЮТ та Нашої України створила на ньому справжній фурор. Лише за півтори години торгів було укладено 159 угод з акціями — у той час як напередодні було лише 34.

Провокацій чекали аутсайдери

Провокацій чекали аутсайдери

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Позачергові парламентські вибори в Україні відбулися за демократичними правилами і засвідчили переконливу підтримку українцями рішення Президента Віктора Ющенка про дострокове припинення повноважень Верховної Ради V скликання. Так прокоментував хід голосування голова секретаріату Президента, керівник виборчого штабу блоку «Наша Україна — Народна самооборона» Віктор Балога. За його словами, вибори пройшли спокійно і без ексцесів, а деякі інциденти на кількох виборчих дільницях були викликані організаційними прорахунками чи надмірними емоціями.

...І особисто Віктору Федоровичу

...І особисто Віктору Федоровичу

Як і попередні виборчі кампанії, ця не стала винятком у сенсі псування бюлетенів. На кожній дільниці трапляються бюлетені, змарновані помилково (скажімо, один із спостерігачів у Дніпропетровській області повідомляє про абсолютно виправдане незарахування бюлетеня з пташкою навпроти Партії регіонів, але в супроводі напису «За Віктора Федоровича!»). Такий папір теж вважається недійсним, хоча його «автор» і зарахований до числа тих, хто взяв участь у виборах. Але часто зустрічаються й зумисне зіпсовані бюлетені.

Золота осінь. Кінець Морозу

Золота осінь. Кінець Морозу

Оптимістичні прогнози щодо швидкого оприлюднення офіційних результатів голосування не справдилися. На дострокових виборах–2007 знову не обійшлося без відчуття дежа вю: спершу дані про голосування почали надходити до Центральної виборчої комісії стрімкими темпами, згодом ці темпи вповільнилися, а після 90% підрахованих протоколів поповзли на жалюгідній равликовій швидкості. І це йдеться лише про дані електронного підрахунку. Тож нескладно було передбачити, що протоколи з «мокрими» печатками, які, власне, і вважаються єдиним джерелом для оприлюднення остаточних підсумків народного виявлення, рахувати будуть іще довше й проблемніше.

І над урядом –енко, й над Радою –енко

І над урядом –енко, й над Радою –енко

Учора станом на 17.00, виходячи з попередніх результатів виборів, розподіл політичних сил у парламенті складався на користь «помаранчевих». Сукупно вони брали 230 голосів: 157 — Блок Юлії Тимошенко і 73 — «Наша Україна — Народна самооборона». Наразі головним завданням БЮТ і «НУНС» є відстояти результати виборів. Але в штабах уже зараз готуються до переговорів про створення коаліції та розподіл керівних посад.

Всі статті рубрики