...І особисто Віктору Федоровичу

03.10.2007

Як і попередні виборчі кампанії, ця не стала винятком у сенсі псування бюлетенів. На кожній дільниці трапляються бюлетені, змарновані помилково (скажімо, один із спостерігачів у Дніпропетровській області повідомляє про абсолютно виправдане незарахування бюлетеня з пташкою навпроти Партії регіонів, але в супроводі напису «За Віктора Федоровича!»). Такий папір теж вважається недійсним, хоча його «автор» і зарахований до числа тих, хто взяв участь у виборах. Але часто зустрічаються й зумисне зіпсовані бюлетені. Безсумнівним лідером хіт–параду таких витворів електорального мистецтва став аркуш, виявлений в урні дільничної виборчої комісії в Морському порту Ялти (Крим). Хай пробачать читачі, але навпроти четвертого рядка в цьому бюлетені було написано «HUI VAM».

Як повідомляють численні інтернет–видання, після обговорення, в якому брали участь як члени комісії, так і спостерігачі, а також представники територіального виборчкому, ДВК ухвалила рішення: «Вважати напис голосом за Партію регіонів, тому що він є однією чіткою відміткою».

Серед інших випадків із цієї серії привертає увагу такий: одразу на кількох різних дільницях було виявлено бюлетені з розмашистим навскісним написом: «В сортах г...на не розбираюсь». За деякими даними, це плоди попереднього, організованого через інтернет, «флеш–мобу».