«Комуністичний» хабар чи підступи опонентів?

«Комуністичний» хабар чи підступи опонентів?

У минулому номері «УМ» уже повідомляла про затримання 20 вересня співробітниками Служби безпеки України «на гарячому» секретаря однієї з територіальних виборчих комісій на Полтавщині. За інформацією прес–служби СБУ, йшлося про вимагання хабара на суму 700 доларів у голови цієї ж комісії тільки за те, щоб секретар не блокував роботу ОВК надмірними «процедурними» вимогами, відмовами ставити підпис під документами, необґрунтованими скаргами тощо. При цьому ні прізвищ, ні будь–яких додаткових координат «виборчої НП» прес–служба СБУ не надавала. Але «вирахувати», який з окружкомів «прославився», власкорові «УМ» було нескладно. Йдеться про територіальну виборчу комісію №146 в місті Лубни. Головою тут працює представник «Нашої України» Олександр Оробей, секретарем — від комуністів — Олексій Горохольський.

Куди мене привезли?

Куди мене привезли?

Перебуваючи на Одещині, Віктор Янукович встряв у черговий конфуз. Як відомо, використання гелікоптера дає Прем’єр–мінстрові змогу впродовж дня побувати на агітаційних мітингах одразу в кількох містах — іноді навіть більш як у п’яти. Того дня лідер Партії регіонів «облетів» три міста, а ввечері виступив в ефірі одеського «38–го каналу» Віктор Федорович похвалився: «Я сьогодні був у трьох містах: Ізмаїлі, Білгород–Дністровському і... (пауза на 20 секунд. — Ред.). Третє місто — я був там вперше... це... нагадайте мені!» — звернувся Янукович до ведучої. Однак вона, за повідомленням «Української правди», не змогла зарадити. «Давайте не будемо уточнювати, а поговоримо взагалі про Одеський регіон», — делікатно запропонувала журналістка.

«Оберемо достойний уряд»

«Оберемо достойний уряд»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Україна «може мати перспективу тільки при демократичному виборі». «Мати активну громадську позицію», 30 вересня взяти участь у виборах, «голосувати за українську демократію» закликав громадян Президент Віктор Ющенко, виступаючи на урочистостях з нагоди 70–річчя утворення Хмельницької області. «Давайте все зробимо, щоб цей день відбувся, ми провели чесні і демократичні вибори, об’єдналися і не допустили будь–яких фальсифікацій», — сказав глава держави. Він наголосив: те, якою буде парламентська коаліція й сформований нею уряд, залежить саме від волі виборців.

Донецька мафія: «глюки» на старті

Донецька мафія: «глюки» на старті

... І навіть «5–й канал» (на якому виходять в ефір програми продюсерського центру «Закрита зона» — дітища Володимира Ар’єва) не стояв осторонь загального «облому», яким зустріло телебачення ар’євський фільм «Донецька мафія: перезавантаження». Відомий київський журналіст (і, до речі, 10–й номер у списку блоку «Наша Україна — Народна самооборона») пояснив на презентації, що його стрічка містить унікальні кадри, відзняті оперативниками МВС. Мова про кримінальні сходки початку 90–х років за участю тодішнього авторитета Ахатя Брагіна та його «колеги» Ріната Ахметова. Ар’єв підкреслив, що завдяки численним документальним зйомкам та інтерв’ю глядач уперше має змогу осягнути масштаби донецького кримінального клану. Крім Ахметова, на горіхи у фільмі перепадає і Януковичу: один із колишніх міліціонерів, що затримував у минулому чинного Прем’єра, прямо звинувачує його у зґвалтуванні.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Імперативи для Президента

Імперативи для Президента

Центральна виборча комісія задовольнила соціалістів. Соратникам Мороза не сподобалося те, що у виборчому процесі бере участь Президент України. І ЦВК, розглянувши відповідну скаргу Соцпартії, у ніч із п’ятниці на суботу визнала незаконною участь Віктора Ющенка у передвиборчій агітації у формі публічних закликів голосувати за блок «Наша Україна — Народна самооборона». На думку центрвиборчкомівців, таким чином глава держави порушує закон, виборчі права громадян, права і законні інтереси суб’єктів виборчого процесу. З огляду на все це ЦВК зобов’язала Президента «утриматися від участі в передвиборчій агітації під час виборчого процесу».

КОНКУРС ПРОГНОЗІВ «ВИБОРИ-2007»

КОНКУРС ПРОГНОЗІВ «ВИБОРИ-2007»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Увага! Редакція «УМ» оголошує конкурс прогнозистів «Вибори-2007». Якщо ви відчуваєте передбачити результати дострокових виборів до Верховної Ради 30 вересня й хочете на цьому збагатитися, вам - до нас. Не потрібно йти в букмекерську контору й витрачатися на ставки. Просто заповніть анкету й відправте її в конверті поштою.
Потрібно дати відповідь на шість запитань. Запис у першій графі слід робити короткий, наприклад, «більша 67,13%».

Всі статті рубрики