НОВИНИ ПЛЮС

25.09.2007

Підготовка до фальсифікацій?

Управління СБУ у Харківській області порушило кримінальну справу через великі помилки в списках виборців. Як розповів глава управління Андрій Мухатаєв, недоліки реєстру можуть вплинути на об’єктивність результатів, а можлива похибка результатів може становити 4,17%. Він відзначив, що в Харківській області знайшли більше 94 тисяч «двійників», а в самому Харкові — 44 тисячі. За словами лідера «НУНС» Юрія Луценка, у списках виборців — навіть покійний Євген Кушнарьов.

Американський Сенат — за чесні вибори

Сенат США сподівається, що дострокові вибори пройдуть демократично й за стандартами Організації з безпеки і співробітництва в Європі. Верхня палата парламенту США закликала український народ підтримувати демократичні успіхи Помаранчевої революції, а політичних лідерів і партії — подолати розбіжності і почати спільну конструктивну роботу для досягнення економічної і політичної стабільності.

Віктор Янукович, перебуваючи у Севастополі, висловив здивування, що американці висловилися на підтримку досягнень Помаранчевої революції. «Я вражений, що така країна, величезна, демократична, цивілізована, не читає й не бачить, що ж зробили «помаранчеві» їхні представники на Україні», — поскаржився Янукович, сплутавши Сенат із Конгресом.