Галицька кухня: як приготувати смачні рогалики з вишнями по-львівськи

12:13, 05.04.2022
Галицька кухня: як приготувати смачні рогалики з вишнями по-львівськи

Рогалики з вишнями по-львівськи (ютуб-канал Костянтина Грубича)

         Свято свіжих ягід вже не за горами, тому настав час дістати із морозильних запасників усі тогорічні вишні. Весною вони здаються особливо смачними.

 

         Якщо ви цінуєте кулінарні традиції і маєте час для випічки, то варто спробувати вишневі рогалики від писанкарки, журналістки, дослідниці галицької кухні, авторки кулінарних книжок, зокрема бестселера «Медове печиво»  Віри Манько. Усі подробиці приготування фруктового десерту – на ютуб-каналі Костянтина Грубича.

 

 

         Інгредієнти для тіста:

 

-  борошно  -  2 склянки;

-  маргарин  -  1 пачка;

-  жовтки      -   2 шт.;

-  білки         -   1 шт.;

-  сметана    -   0,5 склянки;

-  цукор        -   1 ч. л.;

-  оцет          -    1 ч. л.

-  вишні        - заморожені або консервовані.

 

 

         Інгредієнти для начинки:

 

-  білок   - 1 шт.;

-  цукор  - 0,5 склянки;  

-  вишні  - заморожені або консервовані.

 

      

 

         Замісіть тісто, подібне до листкового, додавши чайну ложку оцту, після чого відправте його на 12 годин до холодильника.

 

         Далі із тіста слід сформувати товсту продовгувату ковбаску, розділити її на 8 рівномірних частин і розкачати так, аби утворилися тонесенькі круглі листи.

 

         Далі кожен пласт необхідно розрізати навхрест, а потім ще раз, отримавши 8 трикутників.

 

         Начинка у цих рогаликах теж особлива. Для того щоб вишневий сік не витікав із тіста, пані Віра порадила на товстішу частину трикутників вилити по одній чайній ложці білків, збитих із цукром. А вже потім на цю масу викласти по три вишеньки. До речі, білки після випікання матимуть смак фруктового безе.

 

         Ліпити рогалики дуже просто. Для цього двома краями ширшої частини тіста накрийте начинку, а потім акуратно скачайте у бік вужчої.

 

          Після випікання до рум’яного кольору, кожну трубочку слід щедро посипати цукровою пудрою.  

 

         Дивіться також рецепт ніжних вафельних трубочок зі смачним кремом.