Як виробляють та чим корисний заводський квас

13:31, 18.07.2023
Як виробляють та чим корисний заводський квас

Для виробництва «живого» квасу використовують очищену питну або мінеральну воду, дріжджі та цукор.

Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах.
 
У Novus.online квас купити з доставкою додому у Києві та області можна за кілька хвилин. Чим корисний хлібний напій та як виробляють квас у великих обсягах?
 
 

Корисні властивості квасу

 
У квасі унікальний склад мінералів та мікроелементів, які людина може отримати виключно з їжею: цинк, калій, магній, сірка, залізо, марганець, йод, фосфор, натрій. При низькій калорійності напій є натуральним та безпечним енергетиком.
 

Натуральний напій багатий на вітаміни:

 

1. Група В, необхідні для краси волосся, нігтів і шкіри;

2. С, підтримує високий рівень імунітету, бере участь у синтезі тканин серцево-судинної системи;

3. Вітамін Е або альфа-токоферол; зміцнює капіляри, забезпечує насичення організму киснем, обов’язковий елемент повноцінної роботи міокарда, нервових тканин, репродуктивної системи.

 
Квас застосовують для нормалізації водно-сольового балансу після шлунково-кишкових розладів: він утримує воду в організмі, рятує від зневоднення. Живий квас містить бактерії, корисні для мікрофлори кишечника.
 

Як виробляють в Україні квас живого бродіння

 
Згідно ДСТУ 2368:2004 хлібний квас має бути виготовлений із зернової сировини шляхом незавершеного молочнокислого та супутнього спиртового бродіння. Решта напоїв – розведений водою концентрат зі смаком квасу.
 

Для виробництва «живого» квасу використовують очищену питну або мінеральну воду, дріжджі та цукор. Головний інгредієнт – квасне сусло, результат змішування з водою та підігріву особливих сортів солоду:

 

1. Ячмінний для білого квасу;

2. Житній для темного.

 

Для різноманітності смаків виробники додають родзинки, лимонну кислоту, фруктове чи ягідне пюре.

 

Основні етапи виробництва натурального квасу:

 

1. На основі води та цукру варять цукровий сироп;

2. Окремо сусло розводять водою у певній пропорції;

3. Розведене сусло та сироп змішую, додають смакові добавки;

4. Суміш нагрівають на повільному вогні 30-40 хвилин, з'єднують із підігрітою водою, розливають у цистерни;

5. Процес бродіння хлібного квасу за постійної температури +33°С від 20-23 годин.

 
 
Кожну партію квасу технологи перевіряють на якість перед розливом. Бутильований квас попередньо пастеризують, нагрівання до високої температури зупиняє роботу дріжджів. Від шкідливого ультрафіолетового випромінювання напій захищає темний або непрозорий корпус пластикової пляшки.
 
Замовляйте справжній квас у Novus.online, де представлений великий асортимент напоїв.