«Дуже смакує до сметани та холодцю»: рецепт яворівського пирога

12:01, 03.04.2022
«Дуже смакує до сметани та холодцю»: рецепт яворівського пирога

Рецепт яворівського пирога (Смачна країна з Костянтином Грубичем)

         Знаменитий яворівський пиріг має «репутацію» недорогої випічки, що підійде як до святкового, так і пісного столу.

 

         Секрети кухарів із Львівщини розкрив  ютуб-канал «Смачна країна з Костянтином Грубичем» /

 

                Інгредієнти для тіста:

 

- вода                   - 1,5 скл;

- борошно             - 550 г;

- свіжі дріжджі     - 30 г;

- олія                     - 4 ст. л;

- цукор                  - 1 ст. л;

- сіль                      -  за смаком.

 

 

         Інгредієнти для начинки:

 

- картопля             - 2 кг;

- гречана крупа      - 50 г;

- олія, сіль, перець - за смаком.

 

 

         У теплій воді розчиніть свіжі дріжджі, додайте цукор, сіль, борошно,  замісіть тісто й поставте підходити. Після того як воно «дійде» до краю, знову замісіть і ще раз залиште «рости» приблизно на півгодини.

 

         Очищена картопля вариться як для звичайного пюре.

 

         Гречку на 10 хвилин залийте окропом, а потім потовчіть разом з бульбою.

 

         Готове тісто треба розділити на дві частини – більшу та меншу, і  розкачати у вигляді тонких круглих пластів.  

 

         Потім більшим із них покрийте деко так, аби його кінці вийшли за межі верху. Викладіть на дно рівномірно фарш, закрийте його меншим пластом, а потім загорніть пиріг краями більшого. У результаті ваша випічка буде не лише смачною, а й матиме красивий вигляд.  

 

         Готується яворівський кулінарний шедевр при температурі 180 градусів. Смакувати ним краще наступного дня. 

 

         Дивіться також рецепт ідеальних млинців без дріжджів з вершками