Як смачно приготувати картоплю по-домашньому: простий рецепт

17:49, 20.01.2022
Як смачно приготувати картоплю по-домашньому: простий рецепт

Цю страву можна приготувати і в мультиварці, і в звичайному сотейнику.

Картопля давно стала царицею нашого столу, тому її завжди хочеться приготувати з найкращих продуктів.

 

Ютуб - канал «Марусина кухня» пропонує класичну печеню зі свининою, де гармонія смаку досягається без особливих зусиль і затрат.

 

Інгредієнти:

 

- картопля          - 600 г;

- м’ясо                - 400 г; 

- цибуля              - 1 головка;

- морква             -  1 шт;

- вода                  - 200 мл;

- часник              - 2-3 зубчика;

- лавровий лист  - 2 шт.

           

Цю страву можна приготувати і в мультиварці, і в звичайному сотейнику. Якщо ви обрали перший спосіб, то виставте програму «Смаження» на 15 хвилин.

 

Далі влийте на дно трохи олії і викладіть м'ясо, порізане кубиками середнього розміру. Коли свинина набуде золотистого кольору, додайте подрібнену цибулю, потерту моркву, добре перемішайте і залиште смажитися ще 5-7 хвилин.

 

Очищену картоплю теж слід нарізати невеликими кубиками. Потім викладіть її поверх м’яса рівномірним шаром, додайте сіль та мелений перець за смаком і залийте водою так, аби рідина повністю не покрила верх продуктів.

 

Виставте програму «Тушкування» на 40 хвилин. Але за 10-15 хвилин до завершення не забудьте покласти до печені лавровий лист і товчений часник. Найкраще така картопля смакує після того, як трохи настоїться.

 

Якщо цю страву ви хочете приготувати звичайним способом, то м'ясо  підсмажте на сковорідці.

 

А потім викладіть його до сотейника з рештою інгредієнтів у тій же послідовності, що описана вище. За 40 хвилин домашня смакота теж буде готовою.