Помпео обговорив з Зеленським катастрофу літака МАУ

16:23, 10.01.2020
Помпео обговорив з Зеленським катастрофу літака МАУ

Державний секретар США Майк Помпео сьогодні провів розмову з Президентом України Володимиром Зеленським, під час якої висловив співчуття щодо загибелі людей в трагічній авіакатастрофі літака МАУ рейсу PS752.

 

Про це йдеться в повідомленні Помпео у Twitter.

 

"Мав розмову з Президентом Зеленським і висловив глибокі співчуття щодо загибелі людей в трагічній авіакатастрофі літака МАУ рейсу PS752. Ми солідарні з Україною і готові надавати нашу підтримку та допомогу в поточному розслідуванні", - повідомив держсекретар США.

 

Він також наголосив на готовності надавати підтримку та допомогу Сполучених Штатів в поточному розслідуванні. 

 

Раніше Помпео заявив, що причиною катастрофи літака Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України" в Ірані могла бути технічна неполадка, але він не виключив й іншого варіанту.

 

Нагадаємо, раніше представник влади Ірану заявив, що розслідування авіакатастрофи літака МАУ може зайняти від одного до двох років. Також повідомлялося, що Тегеран має намір самостійно отримати дані самописців, що може зайняти до двох місяців.

 

Як повідомляла УМ, у четвер кілька західних ЗМІ оприлюднили версію спецслужб США щодо падіння літака МАУ в Ірані. Вони підозрюють, що авіалайнер був помилково збитий іранською ракетою російського виробництва.

 
Згодом прем’єр Канади Джастін Трюдо офіційно оголосив: літак МАУ збила іранська ракета російського походження. 
 
 
Причиною катастрофи літака Boeing-737 "Міжнародних авіаліній України" в Ірані могла бути технічна неполадка, вважає держсекретар США Майк Помпео, але він не виключає й іншого варіанту

 

Пізніше в США опублікували відео, як ракета влучила в авіалайнер МАУ.

 

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також заявив про наявність певного обсягу інформації, яка дозволяє припустити, що український літак в Ірані був збитий ракетою.

 

Президент США Дональд Трамп сказав, що не вірить у версію технічної несправності літака МАУ.

 

Офіційний представник уряду Ірану назвав брехливими  такі звинувачення.