Зеленський: Версія про влучання ракети в літак не виключається, але не є підтвердженою

11:00, 10.01.2020
Зеленський: Версія про влучання ракети в літак не виключається, але не є підтвердженою

Президент України Володимир Зеленський закликав США, Канаду та Велику Британію надати докази, які стосуються катастрофи літака МАУ в Ірані.

 

Про це йдеться на facebook-сторінці Зеленського.

 

"Версія про влучання ракети в літак не виключається, але станом на сьогодні не є підтвердженою. Враховуючи останні заяви лідерів держав у ЗМІ, ми закликаємо всіх міжнародних партнерів – передусім уряди США, Канади та Великої Британії – надати дані та докази, які стосуються катастрофи, у розпорядження комісії з розслідування причин",-  зазначив президент.

 

Зеленський повідомив, що пізніше він матиме розмову щодо перебігу розслідування з державним секретарем США Майком Помпео.

 

Він додав, що комісія з розслідування причин катастрофи продовжує роботу.

 

"Наша мета – встановити беззаперечну істину. Ми вважаємо це обов’язком всієї міжнародної спільноти перед сім’ями загиблих та пам’яттю жертв катастрофи. Цінність людського життя вища за будь-які політичні мотиви", - сказав він.

 

Як повідомляла УМ, у четвер кілька західних ЗМІ оприлюднили версію спецслужб США щодо падіння літака МАУ в Ірані. Вони підозрюють, що авіалайнер був помилково збитий іранською ракетою російського виробництва.

 
Згодом прем’єр Канади Джастін Трюдо офіційно оголосив: літак МАУ збила іранська ракета російського походження. 

 

Пізніше в США опублікували відео, як ракета влучила в авіалайнер МАУ.

 

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також заявив про наявність певного обсягу інформації, яка дозволяє припустити, що український літак в Ірані був збитий ракетою.

 

Президент США Дональд Трамп сказав, що не вірить у версію технічної несправності літака МАУ.

 

Офіційний представник уряду Ірану назвав брехливими  такі звинувачення.