ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракт в Ніцці

14:13, 16.07.2016

Італійська влада затримала п'ятьох підозрюваних у причетності до теракту в Ніцці в ніч на 15 липня, під час якого загинули 84 людини. Одного з нападників було затримано в п'ятницю, ще четверо – сьогодні, повідомляє агенція Франс Прес.

Відповідальність за напад в Ніцці взяло на себе екстремістське угруповання "Ісламська держава". Нападник Мохаммед Лауайеж Бухлель був одним з бійців "Ісламської держави", йдеться у повідомленні агенції «Амак», що підтримує джихадистів. Терористи вихвалялися тим, що чоловік "провів цю операцію у відповідь на заклик нападати на країни, що беруть участь в коаліції, яка веде боротьбу протии "Ісламської держави", а також на громадян цих країн".

Представники влади Франції дають стосовно зв'язків нападника з терористами. "Він терорист. Швидше за все, так чи інакше пов'язаний з радикальним ісламом", - повідомив журналістам прем'єр-міністра Франції Мануель Вальс

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнєв у своїй заяві підкреслив, що у слідчих немає підтверджень зв'язків Мохаммеда Бухлеля з джихадистськими угрупованнями. "Ні ... ми маємо справу з людиною, яка не була відома службам розвідки", - сказав він. Сам Бухлель раніше потрапляв в поле зору поліції через дрібні правопорушення: крадіжки, насильство у родині, бійки.

Напад на мирних громадян в Ніцці стався в четвер увечері. 84 людини загинули і понад 50 осіб перебувають у критичному стані після того, як вантажівка Мохаммеда Булеля протаранила багатотисячний натовп відпочивальників на набережній під час святкування Дня взяття Бастилії. Серед загиблих і поранених багато дітей та іноземців. Терорист був застрелений під час перестрілки з поліцією. Його колишня дружина – арештована. У Франції на три місяці продовжено режим надзвичайного стану, введений після теракту в Парижі в листопаді