У Франції створять нацгвардію для боротьби з терористами

17:46, 28.07.2016
Для захисту французів від терористичних атак у країні буде створена національна гвардія. Про це повідомив президент Франції Франсуа Олланд, передаж Бі-бі-сі.
 
За його словами, до нацгвардії увійдуть діючі резервісти поліції та жандармерії. Основне завдання нацгварді - захист населення від терактів.
 
Як зазначив Франсуа Олланд, влада приступить до організації нової структури якомога швидше. І вже у вересні почнуться парламентські консультації щодо процедури створення.
 
Вперше національна гвардія була створена у Франції в 1789 році для захисту революції. Через сто років - у 1872-му її розпустили.
 
 
Нагадаємо, за останні кілька років Франція стала одним із епіцентрів тероризму.
 
Лише у липні цього року в країні зафіксовано відразу два теракти з великою кількістю загиблих. 14 липня в Ніцці Мохаммеда Булель навмисно в'їхав на вантажівці в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії. В результаті нападу загинули 84 людини, близько 300 отримали поранення. Відповідальність за напад взяло на себе екстремістське угруповання "Ісламська держава".
 
У вівторок в передмісті Руана на півночі Франції два ісламіста захопили церкву, убили 84-річного священника Жака Амеля, важке поранення отримав один з парафіян. Поліцейські застрелили обох нападників під час звільнення заручників.