Теракт в Ніцці скоїв уродженець Тунісу

13:56, 15.07.2016
Теракт в Ніцці скоїв уродженець Тунісу

Жахливий теракт у курортній Ніцці в ніч на п'ятницю, скоїв 31-річний співробітник служби доставки Мохамед Лахуаедж Булель. Застрелений поліцією терорист був уродженцем Тунісу, колишньої колонії Франції.

 

За даними газети Paris Match, окрім документів водія вантажівки Мохамеда Лахуаедже Булеля, який давив людей на Англійській набережній, а потім ще й розстрілював з пістолета, в машині знайшли ще одне посвідчення особи. Кому належать ці документи поліція не повідомляє. Відомо лише, що вони також належать уродженцю Тунісу.

 

Наразі поліція проводить обшуки в помешканні Мохамеда, передає телеканал iTele.

Водночас, Le Figaro додає, що вантажівка була взята в оренду в регіоні Прованс-Альпи-Лазурове узбережжя кілька днів тому.

 

За даними AFP, зараз у Ніцці відбувається кілька поліцейських спецоперацій з виявлення і «зачистки» можливих спільників терориста. Очікується, що до Ніцци прилетить президент Франції Франсуа Олланд, який вже продовжив надзвичайний стан у країні ще на три місяці.

 

Нагадаємо, що на даний час кількість загиблих в результаті теракту на Англійській набережній у Ніцці зросла до 84 осіб. Водночас, кількість постраждалих українців під час теракту збільшилася і становить – 2 легко поранених (чоловік і жінка) і один загиблий чоловік.

 

Речник МЗС України Мар'яна Беца заявила, що без згоди родичів не має права називати імені та прізвища загиблого і поранених українців.