Нападник у Ніцці Мохаммед Булель мав п'ятьох спільників

21:26, 21.07.2016
Нападник, який у День Бастилії в'їхав у натовп у Ніцці, отримував допомогу від п'ятьох спільників, яких вже затримали. Про це заявив французький прокурор Франсуа Молін.
 
Затриманим - чотирьом чоловікам і жінці віком від 22 до 40 років, висунули попереднє звинувачення у допомозі з підготовкою теракту, який здійснив тунісець, мешканець Ніцци Мохаммед Булель.
 
Серед затриманих - подружжя з Албанії, що підозрюють у забезпеченні нападника пістолетом. Один з підозрюваних, 22-річний чоловік, за попередніми даними, отримував текстові повідомлення від Булеля у ніч напередодні нападу, у яких обговорювалася зброя. У його помешканні поліція знайшла автомат Калашникова та патрони.
 
За словами Франсуа Моліна, дані з телефону Мохаммеда Булеля свідчать, що він розпочав підготовку до нападу в 2015 році. Представники так званої Ісламської держави заявили, що нападник із Ніцци був одним із "солдатів" угруповання. Проте у французькій поліції такої інформації не було. За словами затримани, напад планувався впродовж кількох місяців. Франсуа Молін розповів, що один із підозрюваних знімав місце злочину наступного дня. Жоден із затриманих до цього випадку не потрапляв у поле зору французьких сил безпеки раніше. Вони невдовзі постануть перед судом. 
 
84 людини загинули у Ніцці через те, що вантажівка в'їхала в натовп на святкуванні Дня Взяття Бастилії 14 липня, а потім рухалася зигзагами близько двох кілометрів.
 
Трагедія сталася на Англійській набережній в Ніцці, де люди зібралися дивитися святковий салют.
 
Поліції вдалося зупинити вантажівку біля готелю Palais de la Mediterranee. Нападника застрелили. У вантажівці виявили гранати і зброю.